Taylor Fritz kétszer is sikerrel vette a rövidítést, így Zverevet legyőzve elődöntős a US Openen

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2024.09.03. 23:35
Taylor Fritz öröme (Fotó: Imago Images)
Megvannak az első elődöntősök az idei amerikai nyílt teniszbajnokságon (US Open): a férfiaknál Taylor Fritz, míg a nőknél Emma Navarro jutott be a legjobb négy közé.

TAYLOR FRITZ–ALEXANDER ZVEREV

Kiegyenlített küzdelmet hozott az első játszma, mindkét fél hozni tudta az adogatását (hol love game-mel, hol egy drámai csata végén kerülte el a brékhátrányba kerülést Fritz, vagy épp Zverev), így végül a rövidítés döntött – Fritz adogatott jobban, így övé lett az első szett. 

A második játszma első hét játékában sem rontottak a felek, majd 4:3-as vezetésnél Zverev egy fordulatos játék végén elvette Fritz adogatását, majd a sajátját hozva egyenlített. A harmadik játékrészt a 12. helyen kiemelt amerikai kezdte jobban, s az első adandó alkalommal brékelte ellenfelét. Két játékkal később Zverev visszabrékelt, a csattanót viszont ez alkalommal Fritz szolgáltatta, 5:4-nél hosszú csata után kihasználta az ötödik brék- és szettlabdáját, újfent szettelőnybe került.

A negyedik szett forgatókönyve megegyezett az elsőével: mindkét fél hozta a szerváját, így rövidítés döntött arról, hogy lesz-e ötödik játszma. Fritz ezúttal is jobban bírta az idegek tornáját, így pályafutása során először lesz ott egy Grand Slam-torna elődöntőjében. A negyeddöntő jelentette akadályt ötödik próbálkozásra megugró amerikai ellenfele Grigor Dimitrov vagy Frances Tiafoe lesz.


Emma Navarro (Fotó: Imago Images)

PAULA BADOSA–EMMA NAVARRO

Óriási elánnal játszott az első játszmában a legjobb 16 között a címvédő Coco Gauffot búcsúztató Emma Navarro: az első adandó alkalommal elvette Badosa adogatását, megtartotta brékelőnyét, majd  5:2-nél (dacára annak, hogy a spanyol három szettlabdát is hárított) egy újabb brékkel behúzta a szettet. 

A második játszmában Badosa összekapta magát, s az első játékban elvette a 13. helyen kiemelt Navarro adogatását, majd 3:1-nél megismételte a mutatványt, s hozta a saját adogatását is. A 26. helyen kiemelt spanyol egy játékra került az egyenlítéstől, de Navarro ezúttal hozta az adogatását, majd brékelte ellenfelét. A játszmát eddig kontroll alatt tartó Badosa kezéből kicsúszott az irányítás, Navarro love game-mel szépített, majd egy rendkívül sima brékkel egyenlített (5:5). A 23 éves amerikai versenyző ezt követően ismét semmire hozta az adogatását, majd fogadóként elhúzott 30 semmire. A második szett második felében látványosan összeomló Badosa az utolsó szalmaszálba kapaszkodva ugyan feljött 30:30-ra, de csodát már nem tudott tenni: Navarro az első meccslabdáját kihasználva megnyerte a negyeddöntőt, s pályafutása első elődöntőjére készülhet, ahol a Cseng Csin-ven–Arina Szabalenka csata győztesével játszhat a fináléba jutásért.

TENISZ
US OPEN, NEW YORK (75 millió dollár, kemény pálya)
Férfi egyes
Negyeddöntő
Fritz (amerikai, 12.)–Zverev (német, 4.) 7:6 (7–2), 3:6, 6:4, 7:6 (7–3)

Szerda
2.30: Dimitrov (bolgár, 9.)–Tiafoe (amerikai, 20.) 

Női egyes
Negyeddöntő
Navarro (amerikai, 13.)–Badosa (spanyol, 26.) 6:2, 7:5

Szerda
1.00: Cseng (kínai, 7.)–Szabalenka (fehérorosz, 2.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik