Jön a generációk csatája: Nadal–Borg meccset rendeznek a bastadi tornán

H. Á.H. Á.
Vágólapra másolva!
2024.07.15. 17:39
Nadal a héten Bastadban játszik (Fotó: Getty Images)
A Roland Garroson Alexander Zverevtől az első fordulóban elszenvedett veresége óta első alkalommal lépett pályára Rafael Nadal , a spanyolok 22-szeres Grand Slam-győztes teniszezője: a norvég Casper Ruud oldalán győzött a svédországi Bastadban zajló 250-es besorolású torna páros versenyének első fordulójában a 2. kiemelt Guido Andreozzi, Miguel Reyes-Varela argentin, mexikói duó ellen. Egyesben pedig kedden tér vissza: a 11-szeres GS-győztes Björn Borg fia, Leo ellen.

 

A Wimbledon utáni hét legnagyobb eseménye – legalábbis a teniszrajongók körében – a svédországi Bastadban már zajló 250-es besorolású torna lesz, itt szerepel a Roland Garros első fordulójában elszenvedett veresége óta első alkalommal Rafael Nadal. A korábbi világelső visszatérését már hétfőn megejtette, amikor a norvég Casper Ruud oldalán 69 perc alatt 6:1, 6:4-re legyőzte a páros torna második kiemeltjét, az argentin Guido Andreozzi és a mexikói Miguel Reyes-Varela alkotta kettőst.

Nadal eredetileg azzal a Carlos Alcarazzal szeretett volna indulni Bastadban, akivel az olimpián is együtt rajtolnak párosban, hogy kicsit készüljenek a párizsi játékokra, ám a világranglista harmadik helyezettje éppen a wimbledoni címvédéssel foglalkozott az elmúlt héten, ezért kihagyja a bastadi tornát.

Mindenesetre Nadal kedden egyesben is visszatér, méghozzá nem akármilyen ellenféllel szemben. A sorsolás ugyanis úgy hozta, hogy Nadal–Borg meccset rendeznek, ám mielőtt túlzottan belelkesednénk: nem a hetvenes, nyolcvanas évek meghatározó klasszisa, a korábbi világelső, 11-szeres Grand Slam-győztes Björn Borg reaktiválta magát – ismét –, hanem a legenda 21 éves fia, Leo került össze Nadallal.

Az ifjú Borgnak persze közel sincsenek olyan eredményei, mint édesapjának – az idősebb Borg 21 évesen már ötszörös GS-győztes, Davis-kupa-győztes és világelső volt. Leo Borg 2021-es bemutatkozása óta öt meccset játszott az ATP Touron: minden évben szabadkártyával indult a stockholmi tornán, s rendre ki is kapott az első fordulóban. Bastadban pedig tavaly is szabadkártyát kapott, itt megszerezte első győzelmét (Elias Ymer ellen), mérlege így egy győzelem mellett négy vereség.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik