Rafael Nadal Carlos Alcarazzal indul párosban az olimpián

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.06.12. 15:07
Rafael Nadal és Carlos Alcaraz párosban indul az olimpián (Fotó: Getty Images)
Az egyéni világranglista 264. helyére visszacsúszó 22-szeres Grand Slam-győztes Rafael Nadal is ott lesz a párizsi olimpián és férfi párosban a spanyolok háromszoros Grand Slam-győztes Carlos Alcarazzal indul a francia fővárosban – jelentette be egy másik korábbi kiváló spanyol teniszező, a spanyol válogatott kapitányaként dolgozó David Ferrer.

A spanyol férfi teniszválogatott június 12-i sajtótájékoztatóján David Ferrer szövetségi kapitány közölte, hogy a párizsi olimpián a spanyolok egyik férfi párosa a Carlos Alcaraz, Rafael Nadal kettős lesz.

„Amint azt mindannyian tudják és várják: az egyik páros Carlos Alcaraz és Rafael Nadal lesz. A másik még eldöntésre vár. Van egy világos elképzelés, de a végső döntéssel még várunk kicsit” – jelentette ki Ferrer, aki hozzátette, hogy Nadal kihagyja a wimbledoni bajnokságot is, mivel egyszerre nem tudta felkészülni a két különböző borításra, salakra és fűre.

Mint ismert, Rafael Nadalt az elmúlt bő egy évben folyamatosan sérülések sújtották, s bár úgy tűnt, indulhat az idei Australian Openen, nem sokkal előtte, a brisbane-i tornán ismét megsérült. A spanyol kiválóság ugyan kedvenc viadalára, a Roland Garrosra visszatért, de ott már a főtábla első körében búcsúzott Alexander Zverev ellen, akit a fináléban épp Carlos Alcaraz győzött le ötszettes csatában.

Nadal a 2008-as pekingi olimpián egyesben, a 2016-os riói játékokon Marc Lópezzel párosban lett olimpiai bajnok.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik