Babos füvön is Hromacsovával indul, reménykedik az olimpiai szereplésben

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2024.06.01. 10:49
Babos Tímea (Dömötör Csaba)
Babos Tímea a füves pályás szezonban is az orosz Irina Hromacsovával párosozik majd, és reménykedik, hogy sikerül kvalifikálnia magát a párizsi olimpiára.

A magyar játékos erről az M4 Sportnak beszélt azok után, hogy pénteken a női páros első fordulójában búcsúztak a francia nyílt teniszbajnokságon. Legyőzőjük a 11. helyen kiemelt olasz Sara Errani, Jasmine Paolini duó volt.

„Ritkán mondok ilyet, de nem volt sok esélyünk. Két hete vagyok itt, ezalatt gyakorlatilag egy nap volt, amikor nem esett az eső, ez rányomta a bélyegét az egész hangulatra, a nézőkére és a játékosokéra is. Ez sok szempontból elég rossz Garros volt, sajnálom, hogy így alakult” – fogalmazott a 31 éves Babos Tímea, aki kiemelte, hogy az eső miatt nagyon lelassult a pálya, a labdát is nehezebb volt kezelni.

Ezzel együtt a magyar játékos azt mondta: a füves pályás szezonban is Irina Hromacsovával fog együtt játszani, meglátják, azon a borításon hogyan működik majd a párosuk, és reménykednek a jobb sorsolásban.

Az olimpiai ranglista június 10-én zárul. Babos ezzel kapcsolatban elárulta, Bondár Annával egyelőre nem tudják, van-e reális esélyük az olimpiai részvételre, de reménykednek. Neki ez lenne a negyedik olimpiája (Tokióban sérülés miatt végül nem játszhatott).

„Nagyon különleges lenne visszatérni a Roland Garrosra, felvenni a nemzeti melegítőt, Magyarországért játszani. Reménykedünk benne, hogy sikerül” – fogalmazott, hozzátéve: nem okozna nehézséget, hogy a füves borítás után a párizsi olimpián ismét salakon kellene játszania, szerinte ez az egyik legkönnyebb váltás, főleg párosban.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik