Davis-kupa: elkészült a sorsolás, Marozsáné az első meccs a németek ellen

H. Á.H. Á.
Vágólapra másolva!
2024.02.01. 13:54
A sorsolás végeredménye (Fotó: MTSZ)
Ezen a hétvégén, pénteken és szombaton Tatabányán rendezik a teniszezők Davis-kupájának selejtezőjét, amelyen a magyar válogatott Németország ellen lép pályára, s csütörtökön kora délután el is készült a párharc sorsolása.

 

 

A Magyar Teniszszövetség Twitter-csatornája számolt be róla, hogy elkészült a sorsolás csütörtökön kora délután.

E szerint a párharc első mérkőzésén péntek délután háromtól a világranglistán 57. helyen álló Marozsán Fábián a rangsorban 58. Dominik Koepfer ellen lép pályára, majd utána Fucsovics Márton (82.) és Jan-Lennard Struff (24.) csap össze. 

Szombaton két órával korábban kezdődik a program: délután egytől kezdődik a páros, amelyen Marozsán és Valkusz Máté (213. az egyesranglistán) mérkőzik meg a párosrangsorban 15. Kevin Krawietz és az eggyel mögötte álló Tim Pütz egységével.

Ha szükséges lesz az egyik fél harmadik nyert mérkőzéséig tartó párharc során további meccsekre, akkor a páros után előbb Marozsán játszik Struff ellen, majd Fucsovics Koepferrel zárásként.

Mint ismert, a németek legjobbja, a múlt héten az Australian Openen még elődöntőt játszó s a világranglistán a hatodik helyet elfoglaló Alexander Zverev szerda délután betegsége miatt lemondta a részvételt, így a helyére a világranglistán 92. helyet elfoglaló Maximilian Marter kapott behívót.

TENISZ
DAVIS-KUPA-SELEJTEZŐ (Tatabánya) 
Péntek
15.00: Magyarország–Németország – élőben az NSO-n! 
1. mérkőzés: Marozsán–Koepfer
2. mérkőzés: Fucsovics–Struff  
Szombat
13.00: Magyarország–Németország – élőben az NSO-n! 
3. mérkőzés: Marozsán, Valkusz–Krawietz, Pütz
4. mérkőzés: Marozsán–Struff
5. mérkőzés:  Fucsovics–Koepfer 

 

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik