Tenisz: Andy Murray idei második döntőjére készülhet

H. Á., R. P.H. Á., R. P.
Vágólapra másolva!
2022.06.11. 17:20
null
Murray a 70. ATP-torna-döntőjére készülhet (Fotó: AFP)
A 769 ezer euró (297 millió forint) összdíjazású stuttgarti füves pályás férfi tenisztorna elődöntőjében a háromszoros Grand Slam-tornagyőztes Andy Murray lesz Matteo Berrettini ellenfele, miután a szombati második elődöntőben legyőzte Nick Kyrgiost. A világranglistán mindössze 205. helyen álló Tim van Rijthoven jutott elsőként fináléba a hollandiai 's-Hertogenboschban zajló, szintén füves pályás viadal 725 ezer euró (286 millió forint) összdíjazású férfiversenyében, így ő lesz az ugyancsak döntőbe kerülő első kiemelt orosz Danyiil Medvegyev ellenfele.

A háromszoros Grand Slam-tornagyőztes skót Andy Murray Sydney után idén másodszor jutott fináléba, összességében pedig a 70. ATP-döntőjére készülhet, miután egy szoros és egy sima játszmában legyőzte azt a Nick Kyrgiost, aki a nyolc között úgy jutott tovább, hogy Fucsovics Márton az elvesztett első játszma után a második közepén feladta a találkozót.

Murray ellen az ausztrál az első játszmában még összeszedetten teniszezett, az elveszített rövidítést követően azonban inkább már a vitatkozással volt elfoglalva, így a skót veterán végül a második játszmát már könnyebben nyerte.

ATP, BOSS OPEN, STUTTGART (692 235 euró, fű)
ELŐDÖNTŐ

Murray (brit)–Kyrgios (ausztrál) 7:6 (7–5), 6:2
KORÁBBAN
Berrettini (olasz, 2.)–Otte (német) 7:6 (9–7), 7:6 (7–5)

Tim van Rijthoven meglepetésre döntőzik (Fotó: AFP)
Tim van Rijthoven meglepetésre döntőzik (Fotó: AFP)

Hollandiában a hazaiak 25 éves játékosa a szombati elődöntőben hatalmas meglepetésre döntő szettes találkozón legyőzte a második helyen kiemelt kanadai Félix Auger-Aliassime-ot (9.)

Van Rijthoven a mostani viadalt megelőzően mindössze egyszer, 2016-ban Winston-Salemben szerepelhetett ATP-torna főtábláján, de mérkőzést nem tudott nyerni.

Kora estére aztán eldőlt, hogy a várakozásoknak megfelelően az első kiemelt Danyiil Medvegyev lesz a holland meglepetésember ellenfele vasárnap. A világranglistát hétfőtől a döntő eredményétől függetlenül ismét vezető orosz a francia Adrian Mannarinót győzte lesz két, egyaránt 7:5-re megnyert, nehéz játszmában közel két óra játékidő alatt.

ATP-TORNA, ’S-HERTONGENBOSCH (725 ezer euró, fű)
ELŐDÖNTŐ

Van Rijthoven (holland)–Auger-Aliassime (kanadai, 2.) 6:3, 1:6, 7:6 (7–5)
Medvegyev (orosz, 1.)–Mannarino (francia) 7:5, 7:5

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik