Aus. Open: újabb meglepetés, Sarapova is kiesett

Vágólapra másolva!
2014.01.20. 07:02
null
Sarapova tanácstalan – kikapott Cibulkovától (Fotó: Reuters)
A világelső Serena Williams után Marija Sarapova is búcsúzott az Australian Openen: a harmadik helyen kiemelt orosz teniszező szettelőnyről kapott ki Dominika Cibulkovától. Jelena Jankovics számára is véget ért az ausztráliai viadal, a szerbet a román Simona Halep búcsúztatta. A férfiaknál a világelső Rafael Nadal nagy csatában jutott tovább.

 

 

FÉRFIAK

Rafael Nadal nagy csatában győzte le Nisikori Keit: a spanyol teniszező három és fél óra alatt múlta felül japán riválisát, aki kétszer is közel került ahhoz, hogy szettet nyerjen a világelső ellen, ám nem sikerült neki.

A 2009 után második Australian Open-győzelmére hajtó Nadal – aki egyébként a Grand Slam-tornák közül csak a melbourne-it nem nyerte meg legalább kétszer karrierje során – rögtön elvette Nisikori adogatását, ám a japán nem adta fel, visszabrékelt, de végül rövidítésben elbukta a játszmát.

A 17. kiemelt Nisikori – aki korábban is győzött már le világelsőt – egyébként a mérkőzés folyamán négyszer vette el Nadal adogatását, mindhárom szett több mint egy óráig tartott, így nem lehet mondani, hogy a spanyol rutinból hozta volna a meccset, nagy küzdelemre késztette őt a japán.

A második játszmában a világelső kétszer is brékelt, így 7:5-re győzött, míg a harmadikban 3:1-re vezetett, ám Nisikori 5:4-re fordítani tudott, és ismét rövidítés következett. Ebben újra Nadal bizonyult jobbnak, aki 197 perc után jutott tovább. Nisikori ötödik meccsét is elbukta a spanyol ellen, akit még nem tudott legyőzni pályafutása során.

A spanyol világelső a negyeddöntőben Grigor Dimitrovval találkozik: a 22 éves bolgár Roberto Bautistát búcsúztatta.

Nadal öröme: a világelső úton a döntő felé (Fotó: Reuters)
Nadal öröme: a világelső úton a döntő felé (Fotó: Reuters)

Andy Murray négy szettben legyőzte Stéphane Robert-t az Australian Open nyolcaddöntőjében, így bejutott a legjobb nyolc közé. A brit teniszező négy meccslabdát is elpuskázott, az ötödiket azonban már kihasználta, és elbúcsúztatta a 33 éves francia játékost.

A brit játékosnak négy meccslabdája is volt a találkozó során, ám csak az ötödiket tudta kihasználni a „szerencsés vesztesként” főtáblára jutó Robert ellen.

Roger Federer fenomenális játékkal három szettben legyőzte Jo-Wilfried Tsongát. Összefoglaló a mérkőzésről itt!

NŐK

Serena Williams Ana Ivanovicstól elszenvedett veresége után újabb nagy meglepetést hozott az Australian Open nyolcaddöntője: Dominika Cibulková legyőzte a harmadik kiemelt Marija Sarapovát.

A vállsérüléssel bajlódó Sarapova az első játékban brékelte Cibulkovát, nagyszerűen kezdte a mérkőzést. A szett végén az orosz ismét elvette ellenfele adogatását, így behúzta a játszmát 40 perc alatt. A 24 éves szlovák teniszező azonban nem adta fel, a második szettben sorozatban öt játékot nyerve nagy fejtörést okozott ellenfelének.

Sarapova is nyert négy gémet, ám egyenlíteni nem tudott, Cibulková behúzta a szettet, így döntő játszma következett. Ebben a szlovák lány rögtön brékelt és előnyt szerzett, majd Sarapova a következő elveszített adogatásával kialakuló 4:1-es hátrányát már nem tudta ledolgozni.

A 20. helyen rangsorolt szlovák lány karrierje során először jutott be az Australian Open negyeddöntőjébe, ellenfele a Jelena Jankovicsot búcsúztató Simona Halep lesz a legjobb nyolc között.

A második kiemelt Viktorija Azarenka két sima szettben verte meg az amerikai Sloane Stephenst.

AUSTRALIAN OPEN, MELBOURNE (33 000 000 ausztrál dollár, kemény pálya)
FÉFI EGYES, NYOLCADDÖNTŐ
Murray (brit, 4.)–Robert (francia) 6:1, 6:2, 6:7, 6:2
Nadal (spanyol, 1.)–Nisikori (japán, 16.) 7:6, 7:5, 7:6
Dimitrov (bolgár, 22.)–Bautista-Agut (spanyol) 6:3, 3:6, 6:2, 6:4
Federer (svájci, 6.)–Tsonga (francia, 10.) 6:3, 7:5, 6:4
A NEGYEDDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA
Nadal (spanyol, 1.)–Dimitrov (bolgár, 22.)
Murray (brit, 4.)–Federer (svájci, 6.)
Berdych (cseh, 7.)–Ferrer (spanyol, 3.)
Wawrinka (svájci, 8.)–Djokovics (szerb, 2.)

NŐI EGYES, NYOLCADDÖNTŐ
Halep (román, 11.)–Jankovics (szerb, 8.) 6:4, 2:6, 6:0
Cibulková (szlovák, 20.)–Sarapova (orosz, 3.) 3:6, 6:4, 6:1
Azarenka (fehérorosz, 2.)–Stephens (amerikai, 13.) 6:3, 6:2
A. Radwanska (lengyel, 5.)–Muguruza (spanyol) 6:1, 6:3
A NEGYEDDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA
Ivanovics (szerb, 14.)–Bouchard (kanadai, 30.)
Li Na (kínai, 4.)–Pennetta (olasz, 28.)
Halep (román, 11.)–Cibulková (szlovák, 20.)
A. Radwanska (lengyel, 5.)–Azarenka (fehérorosz, 2.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik