Tenisz, ATP-vb: Federer gyorsan elintézte Tipszarevicset

Vágólapra másolva!
2012.11.06. 16:39
null
Federer egy pillanatig sem kegyelmezett Tipszarevicsnek (fotó: Action Images)
A címvédő Roger Federer könnyed győzelemmel mutatkozott be a Londonban zajló ATP-világbajnokságon. A svájci 6:3, 6:1-re végződött mérkőzésen intézte el a szerb Janko Tipszarevicset, aki nem tudott különösebb ellenállást kifejteni a világranglista-2. ellen. A spanyol David Ferrer Juan Martín del Potro ellen győzött.

 

Ugyan az esélyek egyértelműek voltak, hiszen Federer korábban mind az öt egymás elleni mérkőzésükön legyőzte szerb ellenfelét, a svájci bemutatkozása a vártnál is könnyebben alakult az ATP-világbajnokságon.

A 6:3, 6:1-es győzelemről mindent elárul, hogy Tipszarevics nemhogy brékre nem volt képes, de brékpontig sem tudott eljutni az összecsapáson. Federer 69 perc alatt tudta le a fellépést.

„Nagyon örülök, hogy ennyire jól ment a játék. Nagyszerű érzés itt lenni, kiváló az atmoszféra” – értékelte röviden sikerét Federer a meccs után.

A B-csoport másik mérkőzésén az esti programban a spanyol David Ferrer és az argentin Juan Martín del Potro mérkőzött meg egymással.

A spanyol játékos három játszmában győzött az argentin ellen. Az első szettet Ferrer nyerte meg 6:3-ra, majd a következő éppen fordított eredménnyel ért véget, így jöhetett a döntő játszma.

Ferrer ebben jobbnak bizonyult: 6:4-re megnyerte a szettet, és ezzel a mérkőzést is.

BARCLAYS ATP WORLD TOUR FINALS, LONDON
(5 500 000 font, kemény pálya)
B-CSOPORT, 1. FORDULÓ
Roger Federer (svájci)–Janko Tipszarevics (szerb) 6:3, 6:1
David Ferrer (spanyol)–Juan Martín del Potro (argentin) 6:3, 3:6, 6:4

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik