Söderling ezután maratoni futásban próbálná legyőzni Federert

Vágólapra másolva!
2009.06.30. 00:24
Hétfőn a nőknél és a férfiaknál is a nyolcaddöntőket rendezték az angol nemzetközi teniszbajnokságon. A játéknap arról is emlékezetes marad, hogy élesben is bemutatták, használták a centerpálya új, behúzható tetőszerkezetét, így az orosz Dinara Szafina és a francia Amélie Mauresmo rövid szünet után folytathatta mérkőzését, amiben azonban az első szettet megnyerő Mauresmo számára nem volt sok köszönet. A Williams lányok tovább menetelnek, Ana Ivanovics könnyek között búcsúzott, de kiesett az orosz Nadja Petrova is. A férfiaknál a svéd Robin Söderling immáron 11 vereséget számlál Roger Federer ellen, míg a két szett hátrányból fordító Lleyton Hewitt a szurkolóinak ajánlja győzelmét, Murray maratoni meccsen győzte le Wawrinkát. Olvassa el a nap összefoglalóját!
Íme, így fest a centerpálya, ha behúzzák az új tetőszerkezetet
Fotó: Reuters
Íme, így fest a centerpálya, ha behúzzák az új tetőszerkezetet
Íme, így fest a centerpálya, ha behúzzák az új tetőszerkezetet
Fotó: Reuters
Íme, így fest a centerpálya, ha behúzzák az új tetőszerkezetet

NŐI EGYES

Mauresmo (balra) és Szafina
Mauresmo (balra) és Szafina
Történelmi pillanatnak lehettek szemtanúi a centerpályára hétfőn kilátogatók, ugyanis élesben is bemutatták az új, behúzható tetőszerkezetet:

„Olyan régóta vártunk erre… Ez az első alkalom Wimbledon történetében, hogy valaki az esőt várja” – mondta Ian Ritchie, az All England Club ügyvezető igazgatója.

Így Szafina és Mauresmo a többi pályával ellentétben mintegy 40 perces szünet után folytathatták a játékot, és a francia szerválhatott először a már befedett centerpályán. Mauresmo azonban nem tudta összeszedni magát a szünetben (az általa 6:4-re megnyert első játszma után 4:0-ra vezetett az orosz a másodikban), és végül három szettben vereséget szenvedett a világelsőtől.

A Williams lányopk tovább menetelnek a tornán, Serena a szlovák Daniela Hantuchovát, míg Venus a szerb Ana Ivanovicsot győzte le. Igaz, Ivanovics a 6:1-re elvesztett első szett után a második elején combsérülés miatt volt kénytelen könnyes búcsút venni a tornától.

„Éles fájdalmat éreztem a combom belső részében, és nem tudtam még állni sem. Az elmúlt napok során már izomfáradtsággal küszködtem, de ez normális, ha az ember ilyen sok meccset játszik a füvön” – nyilatkozta Ivanovics a mérkőzés után.

A nyolcaddöntő jelentette a végállomást az orosz Nadja Petrovának, akit a fehérorosz Viktorija Azarenka búcsúztatott.

Francesca Schiavone is sikeresen lépett tovább: az olasz némi meglepetésre kiejtette a francia Virginie Razzanót, míg a német Sabine Lisicki a kilencedik kiemelt dán Caroline Wozniackit győzte le.

Szafinán kívül még egy orosz résztvevője lesz a legjobb nyolc mezőnyének, Jelena Gyementyjeva ugyanis legyőzte honfitársát, Jelena Vesznyinát. Míg a lengyel Agnieszka Radwanska az amerikai Melanie Oudint verte meg két szettben.




FÉRFI EGYES

Roger Federer
Roger Federer
A férfiaknál újra összecsapott az idei Roland Garros-finálé két résztvevője, azonban a svéd Robin Söderling 11. alkalommal sem találta az ellenszert a svájci Roger Federer játékára. Igaz, noha három szettben kapott ki, ezek mind szorosak voltak, az egyetlen különbség az volt kettejük között, hogy az összes fontos pont Federeré lett.

A svédet ráadásul emlékeztették is a számára nem túl fényes statisztikára a mérkőzés után:

„Köszönöm, hogy megemlítették. Azt hiszem, maratoni futásban legyőzhetem még Rogert, abban elég jó vagyok” – vette aztán viccesre a figurát Söderling.

Federer a negyeddöntőben a spanyol Fernando Verdascót búcsúztató horvát Ivo Karloviccsal találkozik, aki ellen nem lesz könnyű dolga, ha Karlovic jó szokásához híven megint számolatlanul szórja majd az ászokat.

A nap minden bizonnyal legnagyobb fordítását az ausztrál Lleyton Hewitt hajtotta végre, aki kétszettes hátrányból állt fel cseh Radek Stepánek ellen.

„Tapsoljanak, ha ötszettes meccset akarnak látni” – szólt a közönségnek az első két játszma elvesztése után a volt világelső, aki jelenleg az 56. a rangsorban.

A meccs végén pedig csak ennyit mondott rajongóinak, akik a wimbledoni pálya előtt töltötték az éjszakát: „Tartozom nektek egy sörrel.”

Azonban a nap végére kiderült, mégsem ez lesz a leglátványosabb mérkőzés, azt ugyanis a közönség által hajtott skót Andy Murray és a svájci Stanislas Wawrinka játszotta.

Wawrinka maratoni hosszúságú, ötszettes mérkőzésre késztette a torna egyik esélyesét, végül azonban Murray kiharcolta a negyeddöntős szereplést.

A többi mérkőzésen nyertek az esélyesek, így az amerikai Andy Roddick, a szerb Novak Djokovics és a német Tommy Haas is, egyedül a Roland Garroson 2003-ban győztes Juan Carlos Ferrero sikere mondható meglepőnek, aki három szettben győzte le a francia Gilles Simont.

ANGOL NEMZETKÖZI BAJNOKSÁG, WIMBLEDON (12 550 000 font, füves pálya)

A NYOLCADDÖNTŐ EREDMÉNYEI – ÁGRAJZ SZERINT
Szafina (orosz, 1.)–Mauresmo (francia, 17.) 4:6, 6:3, 6:4
Lisicki (német)–Wozniacki (dán, 9.) 6:4, 6:4
V. Williams (amerikai, 3.)–Ivanovics (szerb, 13.) 6:1, 0:1-nél Ivanovics feladta
A. Radwanska (lengyel, 11.)–Oudin (amerikai) 6:4, 7:5
Schiavone (olasz)–Razzano (francia, 26.) 6:2, 7:6
Gyementyjeva (orosz, 4.)–Vesznyina (orosz) 6:1, 6:3
Azarenka (fehérorosz, 8.)–Petrova (orosz, 10.) 7:6, 2:6, 6:3
S. Williams (amerikai, 2.)–Hantuchová (szlovák) 6:3, 6:1

A NEGYEDDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA – ÁGRAJZ SZERINT
Szafina (orosz, 1.)–Lisicki (német)
V. Williams (amerikai, 3.)–A. Radwanska (lengyel, 11.)
Schiavone (olasz)–Gyementyjeva (orosz, 4.)
Azarenka (fehérorosz, 8.)–S. Williams (amerikai, 2.)


ANGOL NEMZETKÖZI BAJNOKSÁG, WIMBLEDON (12 550 000 font, füves pálya)

A NYOLCADDÖNTŐ EREDMÉNYEI – ÁGRAJZ SZERINT
Hewitt (ausztrál)–Stepánek (cseh, 23.) 4:6, 2:6, 6:1, 6:2, 6:2
Roddick (amerikai, 6.)–Berdych (cseh, 20.) 7:6, 6:4, 6:3
Murray (brit, 3.)–Wawrinka (svájci, 19.) 2:6, 6:3, 6:3, 5:7, 6:3
Ferrero (spanyol)–Simon (francia, 8.) 7:6, 6:3, 6:2
Haas (német, 24.)–Andrejev (orosz, 29.) 7:6, 6:4, 6:4
N. Djokovics (szerb, 4.)–Szela (izraeli) 6:2, 6:4, 6:1
Karlovic (horvát, 22.)–Verdasco (spanyol, 7.) 7:6, 6:7, 6:3, 7:6
Federer (svájci, 2.)–Söderling (svéd, 13.) 6:4, 7:6, 7:6

A NEGYEDDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA – ÁGRAJZ SZERINT
Hewitt (ausztrál)–Roddick (amerikai, 6.)
Murray (brit, 3.)–Ferrero (spanyol)
Haas (német, 24.)–N. Djokovics (szerb, 4.)
Karlovic (horvát, 22.)–Federer (svájci, 2.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik