Szávay Ágnes vegyespárosban is továbblépett a második körbe

Vágólapra másolva!
2008.06.26. 19:10
Az Yves Allegro, Szávay Ágnes kettős három szettben verte az Alex Bogdanovic, Melanie South brit párost a wimbledoni teniszverseny vegyespáros versenyében, és jutott tovább a második körbe.
Szávay vegyespárosban is remekel
Szávay vegyespárosban is remekel
Szávay vegyespárosban is remekel
Szávay vegyespárosban is remekel
Szávay vegyespárosban is remekel
Szávay vegyespárosban is remekel

Az első szett kiegyenlített küzdelmet hozott a két páros között. A felek egészen a rövidítésig, azaz 6:6-ig fej-fej mellett haladtak. A magyar-svájci páros és a brit kettős majd' minden statisztikai mutatója hasonlóságot mutatott, a "mieink" azonban egyvalamiben ellenfelük fölé nőttek.

Szávayék második adogatásaik 57 százalékából pontot csináltak, míg az ellennél ez a szám mindössze 44 volt. A döntés ennek ellenére a tie breakre maradt.

Allegro és a magyar lány a rövidítésben hamar elhúzott 5:2-re, ezután azonban kissé alábbhagyott a lendület. 6:6-nál egál volt az állás, ám Szávayék jól koncentráltak, és 8:6-ra hozták a rövidítést, és ezzel együtt az első játszmát.

A második azonban sima volt, és sajnos ennek nem mi örülhettünk. Az első szett háromnegyed órányi játéka után a másodikat alig huszonnégy perc alatt 6:2-re elbukta a magyar-svájci kettős.

A harmadik elején pedig rögtön brékhátrányba kerültek Szávayék, szerencsére azonban ezt hamar sikerült orvosolni. 2:2-nél kezdődhetett minden elölről. Aztán meegint a fej-fej következett. Mármint a haladás szemszögéből.

Végül a (majdnem) maratonira nyúló meccset Szávayék nyerték, miután a döntő szettben 9:7-re diadalmaskodtak.

A 2 óra 10 perces csata közben a magyar játékos edzője, Kuharszky Zoltán az egyesben aratott két győzelmet elemezte.

"Ági két nagyon különböző meccsen van túl. Az elsőben nagyszerű játékkal mindvégig dominált, a másodikban viszont sokat küszködött magával, a román Niculescu furcsa stílusával és az elemekkel is. Fontos, hogy fel tudott állni a padlóról, ez sok pluszt adhat neki a következő mérkőzésre" - vélekedett a szakember.

"Azt hiszem, a spanyol elleni meccs főként Ágin fog múlni, pontosabban azon, hogy be tudja-e fejezni a labdameneteket, ugyanis biztos kezű ellenfélről lévén szó, valószínűleg kevés pontot kap majd. Amúgy az edzéseken is remek a hangulata, jól megy neki a játék. Ennek a mai vegyes párosnak nem kell túl nagy jelentőséget tulajdonítani, inkább tréningjellege van, itt a 7-esen amúgy is sokkal jobb a talaj, mint az elhasznált gyakorlópályákon" - tréfálkozott a mester.

WIMBLEDON

VEGYESPÁROS, 1. FORDULÓ
Allegro, Szávay (svájci, magyar)–Bogdanovic, South (brit) 7:6, 2:6, 9:7
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik