Szávay Ágnes nem tart következő ellenfelétől, a román Niculescutól

Vágólapra másolva!
2008.06.24. 18:50
A román Monica Niculescu lesz Szávay Ágnes ellenfele a wimbledoni teniszbajnokság második fordulójában, miután a hétfőn sötétedés miatt félbeszakadt mérkőzésen három játszmában legyőzte a szlovák Magdalena Rybarikovát. A magyar lány nem izgul a találkozó előtt, ugyanis már kétszer is legyőzte leendő ellenfelét.
Szávay Ágnes nem izgul a második forduló előtt
Fotó: MTI/EPA/Hugo Philpott
Szávay Ágnes nem izgul a második forduló előtt
Szávay Ágnes nem izgul a második forduló előtt
Fotó: MTI/EPA/Hugo Philpott
Szávay Ágnes nem izgul a második forduló előtt

„Nem tartok Monicatól, hiszen eddigi két találkozónkon különösebb gond nélkül legyőztem őt, az Eb-döntőben valamint tavaly a barcelonai versenyen is elég volt két szett – nyilatkozta a távirati irodának Szávay Ágnes, miután kiderült, hogy a román Monica Niculescu lesz az ellenfele a wimbledoni teniszbajnokság második fordulójában.

„Kicsit furcsa, hogy tenyeres oldalról is gyakran nyesi a labdát, de remélhetőleg az én stílusom dominál majd. A mai szünnapomon délután még edzek egyet, aztán a folytatásban a szervezőktől függ, hogy mikorra teszik a mérkőzést" – tette hozzá Szávay.

AZ ELSŐ MECCS SZÁVAYÉKÉ

Szávay Ágnes szerdán a hatos pályán lép fűre a román Monica Niculescu ellen, a meccs magyar idő szerint 13.00 órakor kezdődik.
A tornán 15. helyen kiemelt magyar lány érthetően nyugodt, hiszen az első fordulóban imponáló játékkal, rendkívül magabiztos teniszt bemutatva 6:1, 6:3-ra győzte le a világranglistán 80. helyezett olasz Tathiana Garbint.

Az első fordulóban a szlovák Magdalena Rybarikovát búcsúztató Niculescu a 87. a ranglistán, tehát papíron még Grabinnál is könnyebb ellenfélnek ígérkezik, persze Szávay nem bízhatja el magát, mert a 20 éves román lány hozzá hasonlóan egy feltörekvő tehetség, aki mindig okozhat meglepetést.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik