Dinara Szafina búcsúztatta az elsőként kiemelt Marija Sarapovát

Vágólapra másolva!
2008.06.02. 19:02
Hétfőn a nyolcaddöntőkkel folytatódott a francia nyílt teniszbajnokság. A nap eddigi legnagyobb meglepetése, hogy Dinara Szafina búcsúztatta a fő esélyesnek kikiáltott Marija Sarapovát. A férfiaknál nincs szenzáció, továbbra is megállíthatatlan a svájci Roger Federer.
Sarapova (jobbra) szomorúan gratulált a mérkőzés végén honfitársának, Szafinának
Fotó: Reuters
Sarapova (jobbra) szomorúan gratulált a mérkőzés végén honfitársának, Szafinának
Sarapova (jobbra) szomorúan gratulált a mérkőzés végén honfitársának, Szafinának
Fotó: Reuters
Sarapova (jobbra) szomorúan gratulált a mérkőzés végén honfitársának, Szafinának

A nap legnagyobb meglepetését Szávay Ágnes párosbeli partnere, az orosz Szafina szolgáltatta, mégpedig nem kisebb eredménnyel, mint a női teniszezők világranglistájának élén álló Sarapova búcsúztatásával.

A Roland Garroson elsőként kiemelt Sarapova ugyan az első játszmát még 7:6-ra hozta, a másodikban hiába volt még meccslabdája is, végül honfitársa, Szafina nyerte azt ugyanilyen arányban - következhetett tehát a harmadik szett. Szávay párospartnere pedig megállíthatatlannak bizonyult, és sima 6:2-vel gyakorlatilag lemosta a pályáról a jóval esélyesebbnek kikiáltott Sarapovát, bejutva ezzel a negyeddöntőbe.

A nap eddig lezajlott másik női találkozóján, a hetedikként rangsorolt Jelena Gyementyjeva, honfitársát, az orosz Vera Zvonarjovát búcsúztatta három szettben.

A férfiak küzdelmeiben nem történt meglepetés, tovább menetelt az elsőként kiemelt Roger Federer. A svájci teniszező egy esőszünettel tarkított mérkőzésen három szoros játszmában búcsúztatta a francia Benneteau-t.

A chilei González is ott lesz a negyeddöntőben, miután magabiztos győzelmet aratott az amerikai Ginepri ellen.

Mind a nőknél, mind a férfiaknál két mérkőzésre kerül még sor a mai napon, így estére már kialakulhat a legjobb négy mezőnye mindkét nem küzdelmeiben.

Szafinára még egy mérkőzés vár a mai napon, hiszen párosban Szávay Ágnessel az oldalán az ukrán Bondarenko testvérpáros ellen mérkőznek a negyeddöntőbe kerülésért. Reméljük, hogy az orosz teniszezőt jobban feltüzelte mai szenzációs győzelme, mint amennyire elfárasztotta.

ROLAND GARROS

Férfi egyes, nyolcaddöntő
R. Federer (svájci)–J. Benneteau 6:4, 7:5, 7:5
F. González (chilei)–R. Ginepri (amerikai) 7:6, 6:3, 6:1

Női egyes, nyolcaddöntő
D. Szafina (orosz)–M. Sarapova (orosz) 6:7, 7:6, 6:2
J. Gyementyjeva (orosz)–V. Zvonarjova 6:4, 1:6, 6:2
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik