Kuznyecova fordítani tudott Csakvetadze ellen, s elsőként jutott döntőbe

Vágólapra másolva!
2007.09.07. 22:18
A negyedik kiemelt orosz Szvetlana Kuznyecova jutott elsőként az idei US Open egyesének női döntőjébe, miután három játszmában, 3:6, 6:1, 6:1-re verte honfitársát, Anna Csakvetadzét magyar idő szerint péntek este Flushing Meadowsban. A 2004-es tornagyőztes Kuznyecova döntőbeli ellenfele azon a meccsen dől el, ahol a legutóbbi Roland Garros-győztes Justine Henin (1.) és a regnáló Wimbledon-bajnok Venus Williams (12.) találkozik magyar idő szerint péntek este. Csakvetadze első Grand Slam-elődöntőjében 46 ki nem kényszerített hibáig, Kuznyecova 35-ig jutott.
Szvetlana Kuznyecova 3:6 után "bedarálta" ellenfelét az elődöntőben
Szvetlana Kuznyecova 3:6 után "bedarálta" ellenfelét az elődöntőben
Szvetlana Kuznyecova 3:6 után "bedarálta" ellenfelét az elődöntőben
Szvetlana Kuznyecova 3:6 után "bedarálta" ellenfelét az elődöntőben

US OPEN, AMERIKAI NYÍLT TENISZBAJNOKSÁG, 19 653 EZER DOLLÁR ÖSSZDÍJAZÁS, KEMÉNY PÁLYA

NŐI EGYÉNI ELŐDÖNTŐ
Szvetlana Kuznyecova (orosz, 4.) – Anna Csakvetadze (orosz, 6.) 3:6, 6:1, 6:1


Az első szettben egyik teniszezőnőnek sem sikerült úrrá lennie idegein, illetve alkalmazkodnia a rendkívül szeles időjáráshoz. Az eredmény: Kuznyecova oldalán 21 ki nem kényszerített hiba, amelyet a túloldalon Csakvetadze 17 hasonló hibával "viszonzott".

A valóságos "horrormérkőzés" első szettjében a hibákkal teletűzdelt, hullámzó játék során Kuznyecova négyszer is elvesztette saját adogatását, s 3:6-ra alul is maradt a játszmában. Annak ellenére, hogy Csakvetadze is rémes napot fogott ki, elég az hozzá, hogy összesen egy nyerő ütést produkált a hatodik kiemelt orosz hölgy ebben a játékrészben.

Kuznyecova a második játszmában is leadta első adogatását, de ezután varázsütésre kézbe vette a mérkőzését, s rutinját kihasználva zsinórban hat játékot nyert meg.

Csakvetadze ezután teljesen összeomlott, csak a második szettben 17 ki nem kényszerített hibát vétett, végül a statisztika eme rovatában 46 állt a neve mellett a meccs után. Két sima szett alatt elintézte őt a Szávay Ágnest is kiütő Kuznyecova, aki ha elfelejti a mérkőzés kezdését, jó eséllyel pályázik a győzelemre szombaton.

Kuznyecova újabb győzelmével már biztosan két helyet lép előre a WTA világranglistán, azaz Sarapovát "kiütve a nyeregből" a második helyre jön fel. Csakvetadze is pályafutása legjobb pozícióján, az ötödik helyen kezdi majd a következő hetet.

"Elképesztően nehéz meccs volt. A lehető legrosszabbul kezdtem, egyszerűen semmi sem akart összejönni, nagyon kínos helyzetben éreztem magam" - nyilatkozta a meccs után Kuznyecova.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik