Téli olimpia: Shiffrin megint kiesett, Tóth Zita a 44. helyen áll műlesiklásban

KARÁDI ZOLTÁNKARÁDI ZOLTÁN
Vágólapra másolva!
2022.02.09. 04:53
null
A nagy esélyes Mikaela Shiffrin megint elszállt (Fotó: AFP)
Óriási szenzációt hozott a női műlesiklás első futama, miután a számot 2014-ben megnyerő, kétszeres olimpiai bajnok amerikai Mikaela Shiffrin a pekingi óriás-műlesiklás után ebben is kiesett. A magyar Tóth Zitának viszont sikerült teljesítenie a pályát és a mezőny első feléből (88 induló közül a 44. lett) várhatja a 6.45-kor kezdődő második sorozatot.

Az első futamot a német Lena Dürr nyerte, 3 századmásodperccel megelőzve a svájci Michelle Gisint és 12-vel az óriás-műlesiklást megnyerő svéd Sara Hectort. Ami a szám két favoritját illeti, a szakági világkupa idei győztese, a szlovák Petra Vlhová 72 századmásodperces hátránnyal csak a 8. helyen végzett, míg a szám négyszeres világbajnoka, Szocsiban olimpiai aranyérmese, a hetes rajtszámmal induló Mikaela Shiffrin az óriás-műlesikláshoz hasonlóan itt is kiesett, csak ezúttal már a negyedik kaput sem tudta bevenni. A mentális problémákkal küzdő Shiffrin sokáig magába roskadva ült a hóban.

A beszédes „Jégfolyó” becenévre hallgató pályán Shiffrinnel együtt 30-an nem értek célba, szerencsére Tóth Zita nem volt közöttük. Az 55.-ként startoló 19 éves magyar lány szintén rontott a második kapunál, de aztán teljesítette a kötelezőt, végül 57.97-es idővel, 5.80-as hátránnyal a 44. helyen várhatja a második futamot (éppen az izraeli színekben versenyző Szöllős Noát megelőzve), amely a tervek szerint magyar idő szerint 6.45-kor kezdődött.

A verseny végeredményét IDE kattintva olvashatják!

Tóth Zita a 44. helyen áll (Fotó: Árvai Károly)
Tóth Zita a 44. helyen áll (Fotó: Árvai Károly)

„Élveztem minden egyes másodpercét a futamomnak, nagyon jól éreztem magam – nyilatkozta az M4 Sportnak a magyar alpesi síző. – Voltak kisebb-nagyobb hibáim, ami annak is köszönhető, hogy sokat romlott a pálya minősége, de ez benne van, így is lesz egy második futamom. Az óriás-műlesiklás után, ahol kiestem, nagyon szomorú voltam, de sikerült fejben rendeznem a dolgokat, most itt vagyok, és már nagyon várom a második futamot.”

A Nemzeti Sportot tudósítja a helyszínről: Kohán Gergely, Kovács Erika (szöveg), Árvai Károly (fotó)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik