Sílövő-vb: norvég címvédés vegyes váltóban

Vágólapra másolva!
2023.02.08. 16:33
null
Norvégia megvédte címét vegyes váltóban (Fotó: Getty Images)
Címét megvédve a norvég válogatott nyerte meg a vegyes váltót a németországi sílövő-világbajnokság nyitónapján, Oberhofban. Az ezüstérmet az olaszok, a bronzot a franciák harcolták ki.

 

A 4x6 kilométeres versenyben először a váltók női tagjai teljesítették a távjukat, majd a férfiak következtek. A norvégok az első váltásnál még csak nyolcadikak voltak az élen haladó franciákhoz képest 55 másodperces hátránnyal, mert első versenyzőjük, Ingrid Landmark Tandrevold egy büntetőkört is kénytelen volt futni, de még ez is belefért.

A második 6 kilométer teljesítése után is csaknem 50 másodperccel maradtak el az elsőtől, Sturla Holm Laegreid azonban a harmadik szakaszban felzárkózott, az utolsó résztávnak a norvég, francia, olasz trió vágott neki az élcsoportban.

Johannes Thingnes Bö és Quentin Fillon Maillet ellépett Tommaso Giacomeltől, a fekvő testhelyzetű lövészetben azonban egyformán hármat hibáztak, így az olasz eléjük került. Bö csakhamar utolérte ellenfelét, majd állóhelyzetben egy-egy hibával zártak, az utolsó futószakasznál pedig a várakozásnak megfelelően simán ott hagyta Giacomelt. Fillon Maillet érkezett be harmadikként, de majdnem elvétette a befutót.

Johannes Thingnes Bö 13 vb-győzelemnél tart, ezzel az örökrangsor második helyén utolérte a francia Martin Fourcade-ot. Marte Olsbu Röiseland a 12. vb-elsőségét gyűjtötte be, amivel befogta az eddig legeredményesebb női biatlonost, a német Magdalena Neunert.

SÍLÖVŐ-VILÁGBAJNOKSÁG
VEGYES VÁLTÓ (4x6 km)
1. Norvégia (Ingrid Landmark Tandrevold, Marte Olsbu Röiseland, Sturla Holm Laegreid, Johannes Thingnes Bö) 1:04:41.9 óra (1 büntetőkör+9 lőhiba)
2. Olaszország (Lisa Vittozzi, Dorothea Wierer, Didier Bionaz, Tommaso Giacomel) 1:04:53.5 (0+6)
3. Franciaország (Julia Simon, Anais Chevalier-Bouchet, Emilien Jacquelin, Quentin Fillon Maillet) 1:05:37.8 (0+9)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik