Peking 2022: igyekeznek visszaszorítani a hírességimádatot

MTI/R. P.MTI/R. P.
Vágólapra másolva!
2021.10.01. 14:47
null
Rajongani csak visszafogottan szabad (Fotó: AFP)
A Kínai Olimpiai Bizottság szerint a sportolóknak szerepet kell vállalniuk a szurkolói túlkapások megakadályozásában és gátat kell vetni a hatóságok által „kaotikusnak” nevezett hírességimádatnak.

Mivel Peking a jövő év elején téli játékoknak ad otthont, az ötkarikás testület közleményben fejtette ki álláspontját, többek között azt kérte a szurkolóktól, hogy rajongásukat tartsák észszerű keretek között és tartózkodjanak a helytelen megnyilvánulásoktól, cselekedetektől.

„A közelmúltban a szurkolók a válogatott sportolók iránti szeretetükből fakadóan nyilvános helyeken – például repülőtereken – szélsőséges magatartást tanúsítottak, sportolókat lökdöstek, ráncigáltak – fogalmazott a bizottság a saját hivatalos közösségi oldalán, kiemelve ennek káros társadalmi hatását.

A hatóságok arra szólították fel a televíziókat, online platformokat és művészeket, hogy a saját eszközeikkel járuljanak hozzá ennek a jelenségnek a visszaszorításához, egyúttal bírálta a szurkolói klubokat a kiskorúakra gyakorolt hatásuk miatt, illetve azért, mert tevékenységükkel zavart keltenek a társadalomban.

Az olimpiai bizottság ehhez kapcsolódva arra az álláspontra helyezkedett, hogy a sportolóknak nem szabadna részt venniük a rajongói klubok által szervezett eseményeken.

A február 4. és 20. között esedékes pekingi téli játékok versenyeire csak Kínában élők számára értékesítenek jegyeket.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik