MOKSZ: távozik a műkorcsolya sokat kritizált ágazati sportigazgatója

K. B.K. B.
Vágólapra másolva!
2023.05.04. 09:23
null
Már nem Vardanjan Gurgen a műkorcsolya ágazat sportigazgatója (Fotó: MOKSZ)
Szerda este szezonértékelő ülést tartott a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség (MOKSZ) elnöksége, amely többek között a személyi kérdésekről is döntött. Kiderült, hogy közös megegyezéssel megszűnt Vardanjan Gurgen műkorcsolya ágazati sportigazgató megbízatása, továbbá a gyorskorcsolya ágazat vezetője, Telegdi Attila saját kérésére távozott.

Ez év januárjában a gyorskorcsolya ágazat vezetője, Telegdi Attila kezdeményezte távozását az igazgatói pozíciójából. Az elnökség az ágazat vezetésével Bánhidi Ákost, a magyar rövid pályás gyorskorcsolya-válogatott eddigi szakmai vezetőjét bízta meg. Az elnökségi ülést követően a MOKSZ közös megegyezéssel megszüntette Vardanjan Gurgen műkorcsolya ágazati sportigazgató megbízatását. A műkorcsolya ágazat új vezetőjének személyéről az elnökség a közeljövőben dönt.

Április 19-én beszámoltunk arról, hogy az MOKSZ-t számos kritika éri a külföldi műkorcsolyázók szerepeltetése miatt: az idei felnőtt és junior-világbajnokságon, valamint felnőtt Eb-n a magyar válogatott tíz indulójából kilenc nem magyar volt. Váradi Orsolya ügyvezető igazgató akkor azt mondta, a szezon végén az elnökség értékeli a helyzetet.

Az egyetlen magyar felnőtt férfi válogatott Berei Mózes levelére ugyanekkor derült fény. Azt írta, miután megromlott a kapcsolata edzőjével, Sebestyén Júliával, a korábbi mestereivel szeretett volna dolgozni a dél-tiroli Egnában, de Vardanjan Gurgennel is összetűzésbe került.

„Megfenyegetett, hogy kivág a válogatottból, ha nem azt teszem, amit ő mond… Ha elmegyek, nem enged ki a junior-világbajnokságra. (…) Gurgen azt is mondta, én lelkileg gyenge és idióta vagyok, nekem nem Egnában a helyem, hanem a pszichiátrián” – írta Berei, aki az M4 Sport információi szerint az országváltás lehetőségét sem zárta ki.

A szövetség a nyilatkozatában nem ejtett szót arról, hogy Vardanjan távozása összefüggésben van-e ezekkel az esetekkel – ezt megkeresésünkre sem erősítette meg.

BÁNHIDI: A 2026-OS MILÁNÓI JÁTÉKON IS AZ ÉREMSZERZÉS A CÉL

Mindenki a hölgyektől várja most a jó eredményeket, amiben van is igazság, mert ott maradt klasszis versenyző Jászapáti Petra személyében, aki húzza a többieket. Viszont a férfiaknak a drezdai világkupán megszerzett bronzérme váltóban egy olyan csapat eredménye, amelynek tagjai eddig alig-alig tudtak pályára kerülni a világsztárjaink mellett – idézi Bánhidi Ákost az MTI. – A mi dolgunk most az, hogy továbbra is hitet adjunk azoknak a magyar embereknek, akik télen azért kapcsolják be a televíziós sportközvetítéseket, hogy magyar eredményeket lássanak. A 2006-os torinói olimpia óta a magyar rövidpályás gyorskorcsolya-válogatott minden téli játékokról olimpiai pontokkal tért haza, és nem titkolt vágyunk, hogy sikerüljön Milánóban, a 2026-os ötkarikás eseményen valamelyik szakágban érmet szereznünk. Ezért fogunk küzdeni és hajtani” – tette hozzá.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik