Sílövő-vb: megvan Julia Simon harmadik aranya Nove Mestóban – videó

MTI/T. Z.MTI/T. Z.
Vágólapra másolva!
2024.02.11. 15:59
IBU World Championships Biathlon Nove Mesto na Morave - Pursuit Women
Julia Simon újabb győzelemnek örülhetett (Fotó: Getty Images)
Julia Simon a vegyes váltó és a sprintverseny után immár a harmadik aranyérmét szerezte meg a Nove Mestóban zajló sílövő-vb-n, összességében pedig ötödik világbajnoki címét ünnepelhette, üldözéses versenyszámban pedig megismételte a tavalyi sikerét.

 

A pénteki sprintverseny alapján várható volt, hogy Julia Simon és honfitársa, Justine Braisaz-Bouchet között dől el a győzelem, mivel a harmadik, szintén francia Lou Jeanmonnot hátránya már több mint 40 másodperc volt. A két fekvő lövészet után kiélezett maradt a küzdelem, a két francia egy-egy hibával együtt maradt az élen, azonban a harmadik, immár álló lövészetnél Simon nem hibázott, míg Braisaz-Bouchet kétszer is célt tévesztett, ezzel tulajdonképpen az aranyérem sorsa eldőlt. Sőt, riválisa újabb kétszer 150 méteres büntető körét kihasználva az olasz Lisa Vitozzi feljött a második helyre.

Simonnak az utolsó lövősorozatnál sem remegett meg a keze, így hatalmas fölénnyel diadalmaskodott. Az ezüstéremért küzdő olasz és két francia versenyző egyszer-egyszer rontott, így Vitozzi megőrizte második helyét, Braisaz-Bouchet pedig harmadik lett.

A vb 17 óra 5 perckor a férfiak 12,5 kilométeres üldözéses versenyével folytatódik.

SÍLÖVÉSZET
VILÁGBAJNOKSÁG
Női üldözéses verseny, 10 km
1. Julia Simon (francia) 29:54.8 perc (1 büntető kör)
2. Lisa Vitozzi (olasz) 46:3 mp hátrány (1)
3. Justine Braisaz-Bouchet (francia) 49:3 mp hátrány (4)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik