Rp. gyorskorcsolya: csapatot hirdettek a vezetőedzők

KOVÁCS ERIKAKOVÁCS ERIKA
Vágólapra másolva!
2023.09.26. 11:51
null
Megvan a vk-sorozatra utazó magyar csapat (Fotó: Árvai Károly)
A hétvégi országos bajnokság és válogató után kedden Bánhidi Ákos és Nicholas Gooch kihirdette a szezon első felében a világkupa-viadalokra utazó csapatát.

Bár hétfőre ígérték, végül kedden nevezték meg a rövid pályás gyorskorcsolya-válogatott edzői a világkupa-sorozatra utazó korisokat – minderről Bánhidi Ákos, a csapat szakmai vezetője tájékoztatta a Nemzeti Sportot:

„Csütörtökön elutazunk Hollandiába egy meghívásos viadalra, oda a férfiak közül Nógrádi Bence, Bontovics Balázs és Jászapáti Péter jön velünk – a válogatónak egyébként ez volt a végeredménye és ilyen sorrendben. A válogatási elvek szerint további két korcsolyázót a vezetőedző jelölhet a csapatba, egyikük Tiborcz Dániel, aki nyáron műtéten esett át, és hétvégén nem is indult az országos bajnokságon, csak a hatkörös tesztet futotta le, de mert jó állapotban van, mindenképpen szeretnék neki esélyt adni. Hollandiába Szigeti Ádám és Csizmadia Márki is utazik, és mindketten ott is maradnak velünk a hollandokkal közös edzőtáborban, a verseny és az edzések alapján pedig eldöntjük, melyikük indulhat a világkupa-sorozat első négy állomásán.”

A nőknél Tóth Eszter nyerte a válogatót, így ő csapattag, ahogyan természetesen Jászapáti Petra is, aki amellett, hogy védettséget élvezett, el sem tudott indulni az ob-n betegség miatt – mellettük Sziliczei-Német Rebeka, Kónya Zsófia, Bácskai Sára Luca és Somodi Maja indulhat a vk-viadalokon.

A női sor a hollandiai viadal után hazautazik, néhány napos itthoni készülés után Calgaryba teszi át székhelyét, ahol a közismerten gyors jégen edzőtáboroznak Jászapáti Petráék, utána pedig Montrealban találkoznak a fiúkkal – a világkupa-sorozat első és második állomását ugyanis a kanadai városban rendezik október 20. és 22., valamint 27. és 29. között.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik