Négy nemzet műkorcsolya-bajnoksága: magyar győzelem

Vágólapra másolva!
2021.12.18. 21:32
null
Szép sikert ért el a Chtchetinina Ioulia, Magyar Márk páros (Fotó: AFP)
A pekingi téli olimpiára készülő Chtchetinina Ioulia (Scsetyinyina Julija), Magyar Márk páros nyerte a szlovákiai Iglóban rendezett négy nemzet műkorcsolya bajnokságát.

 

A duó a pénteki rövid programban és a szombati kűrben is a legjobbnak bizonyult, így fölényesen diadalmaskodott 170.51 pontjával. Másodikként a szintén magyar Pavlova Mariia, Nagy Balázs kettős zárt 156.93 ponttal.

Jégtáncban Ignateva Mariia és Szemko Danijil harmadik hellyel szerezte meg a magyar bajnoki címet 168.23 ponttal, míg a férfiaknál Chernoh András volt a legjobb magyar, aki 167.48 ponttal hatodik lett. Vlasenko Aleksandr 160.98 ponttal nyolcadik, Berei Mózes József pedig 137.05 ponttal az utolsó, 11. helyen végzett.

A legizgalmasabb versenyt a nők küzdelme hozta. A rövid program után még Schermann Regina állt az élen, de a kűrben kétszer is esett, így negyedik helyre esett vissza. Megelőzte Láng Júlia is, aki nagyszerű szabadkorcsolyázásával ötödikről a harmadik pozícióba jött fel. A 168.07 ponttal záró Láng végül több mint 11 ponttal kapott többet honfitársánál. A magyar bajnoki bronz a 133.41 ponttal kilencedik helyen záró Szigeti Bernadett nyakába került.

A kétnapos esemény a magyar, a szlovák, a cseh és a lengyel műkorcsolyázók országos bajnoksága volt.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik