Sebestyén Júlia a tizenegyedik helyen zárt a világbajnokságon

MOLNÁR ALEXAMOLNÁR ALEXA
Vágólapra másolva!
2008.03.20. 23:16
Sebestyén Júlia a Göteborgban zajló műkorcsolya világbajnokságon a 11. helyen zárt, miután nyolc helyet javított a rövid programban elért pozícióján. A világbajnok a japán Aszada Mao lett, megelőzve az olaszok üdvöskéjét, Carolina Kostnert.
Fotó: Czagány Balázs (NS-archív)
Fotó: Czagány Balázs (NS-archív)

Sebestyén csupán a 19. helyről várta a kűrt, hiszen a rövid programjában csúnya hibát vétett: elesett a legbiztosabb ugrásából, a Lutzból. Ezután a feladata nem volt kérdéses: hibátlan kűrt futni, s amennyit csak lehet, előrelépni. A tavalyi világbajnokságon 12. volt a tiszaújvárosi lány, s az előzmények tudatában az is sikerként lett volna elkönyvelhető, ha megismétli az egy évvel ezelőtti eredményét.

Nos, egyetlen pozícióval előrébb végzett, ám ennél azért jobb helyre várta magát. "Sajnálom nagyon a rövid programban ejtett hibámat, igazán sokba került – értékelt a verseny végeztével Sebestyén. – A nyolcadik legjobb kűrt futottam, amivel elégedett lehetek, de összességében a tizenegyedik hely sem jelent katasztrófát. Bár bevallom, előzetesen az első tízbe vártam magam."

Nem is hiányzott sok ahhoz, hogy Juli jobb helyet szerezzen meg, hiszen tőle egyetlen tizeddel végzett előrébb az amerikai Beatrisa Liang, de a finn szépség, a 9. pozíciót megszerző Kiira Korpi is csupán hat tizeddel kapott magasabb pontszámot a magyarnál.

A világbajnok a japán Aszada Mao lett, megelőzve az olaszok üdvöskéjét, Carolina Kostnert, aki több pici hibát vétett a kűrben, így hiába vezetett a rövid programot követően, nem sikerült megtartania az elsőséget.

MŰKORCSOLYA

VILÁGBAJNOKSÁG, GÖTEBORG
Nők. Világbajnok: Aszada Mao (Japán) 185.56, 2. Carolina Kostner (Olaszország) 184.68, 3. Kim Ju Na (Korea) 183.23, …11. Sebestyén Júlia (Magyarország) 145.17
Jégtánc. Állás az original után: 1. Isabelle Delobel, Olivier Schoenfelder (francia) 107.98 pont, 2. Jana Hohlova, Szergej Novickij (orosz) 103.97, 3. Tessa Virtue, Scott Moir (kanadai) 103.52, …25. Barta Krisztina, Tóth Ádám (magyar) 64.08
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik