A Kutner által rendelt F12 Berlinetta már új gazdáját várja (Fotó: Daily Mail)

Az angol autóbarátok körében általános feltűnést és megdöbbenést keltett, amikor a napokban egy Derbyshire-i kereskedő, bizonyos Tom Hartley honlapján feltűnt egy vadonatúj Ferrari F12 Berlinetta modell. A rajongók jól tudják ugyanis, hogy a Ferrari leggyorsabb (a végsebessége kb. 340 km/h) utcai modelljéből egy évben csupán 800 darab készül, és annak csak tíz százaléka kerül Nagy-Britanniába. Ráadásul az autót csak az olasz gyártó leglojálisabb, kiemelt ügyfelei rendelhetik meg. Azaz, ha valaki hozzájut egy ilyen modellhez, akkor aligha dobja fel a netre néhány nappal később.

Steve Kutner (Fotó: Daily Mail)

Márpedig most pontosan ez történt, és a Daily Mail utána is járt a dolognak. Kiderült, hogy az autót Frank Lampard ügynöke, Steve Kutner rendelte meg, méghozzá világhírű és a Ferrarikért közismerten rajongó (a garázsában áll egy 458 Italia, egy 599 GTB Fiorano és egy Scuderia Spider 16M) ügyfele nevét és londoni címét felhasználva, de a saját cége bankszámlájáról fizetve az autó 252 ezer fontos (kb. 90.5 millió Ft) árát.

Kutner szerint azonban ő nem csalt a vásárlás során: saját nevét adta meg, azonban az olasz cég hivatalos brit márkaképviselete, a HR Owen hibázott, amikor rosszul adta meg a maranellóiaknak a vevő adatait. Nos, a dolog finoman szólva is sántít: az ilyen kereskedők minden ügyfelüket (hiszen nincs belőlük sok) személyesen ismerik, és kizárt, hogy Frank Lampardot bárkivel is összetévesszék, ráadásul Kutner tisztában kellett, hogy legyen vele: ezt az autót aztán a saját nevére az életben nem fogja tudni megrendelni.

És akkor még ott van a második csavar is a dologban: hogy került a különleges autó néhány nappal később a használtautó-kereskedőhöz?

„Használtam egy hétig, mentem vele vagy 100 mérföldet, de rájöttem, hogy nem is tetszik igazán ez a kocsi." Hát persze, és ezért gyorsan fel is dobjátok a netre a haveroddal 330 ezer fontért (kb. 118.5 millió Ft), igaz?

A lap próbálta megszólaltatni Frank Lampardot, de a szóvivőjétől csak annyit sikerült megtudniuk: a futballista nem nyilatkozik az ügyben, és fel van háborodva, hogy a nevét és az ismertségét egy ilyen visszaéléshez használták fel.

Egy évben 80 darab jobb kormányos modellt szállítanak Nagy-Britanniába (Fotó: Daily Mail)

A Ferrari képviselője is fel van háborodva, egyben el van keseredve: „A hivatalos viszonteladóinknak jól kell ismerniük a legelkötelezettebb ügyfeleinket, és normális esetben ők az elsők, akik elsőként megkaphatják a legújabb modelleket. A kereskedőink, terészetesen, személyesen ismerik ezeket az ügyfeleket, ahogy az egy luxusmárka esetében elvárható. Nem fogjuk egyesével ellenőrizni valamennyi ügyfelünket, ugyanakkor mérhetetlenül el vagyunk keseredve, hogy egy ilyen eset megtörténhetett."

6.3 literes, 740 lóerős V12-es motor, hétsebességes, kormányról vezérelt duplakuplungos automata váltóval (Fotó: Daily Mail)
Jé, ilyen Ferrarit én nem is vehetnék, és mégis eladó? (Fotó: Daily Mail)
Lampard (és menyasszonya, Christine Bleakley) nem örül a történteknek (Fotó: Daily Mail)