Felgyújtották Didier Drogba rokonainak házát

Vágólapra másolva!
2011.04.18. 17:30
null
Pedig szeretik otthon Drogbát (Fotó: Action Images)
Az új elefántcsontparti elnökjelölthöz hű csapatok támadták meg azt a falut, ahol a Chelsea sztárjának rokonai is élnek. A rajtaütés hátterében az állhat, hogy Drogba ugyanabból a törzsből származik, mint az elűzött elnök.

Az Elefántcsontparton uralkodó polgárháború közeli állapot nem kíméli még az akkora sztárok rokonságát sem, mint Didier Drogba. A frissiben elűzött Laurent Gbagbo helyére pályázó Alassane Ouattara emberei még pénteken támadták meg Guiberoua települését, ahol Drogba apja és több rokona is él. A támadás kiváltó oka az lehet, hogy Drogbáék ugyanabba a Bete törzsbe tartoznak, mint az elűzött elnök, és állítólag jó viszonyban is voltak.

Hírek szerint a falut földig rombolták, a házakat felgyújtották. Más hírek szerint Drogbának a fővárosban, Abidzsánban álló villáját is megtámadták, ugyanakkor más források szerint a világsztár futballistának nincs ingatlana az afrikai országban.

Drogba Elefántcsontparton született, de szüleivel ötéves korában Franciaországba költözött, de mindig is csak az afrikai ország nemzeti csapatában lépett pályára. Sokat jótékonykodik, és a múlt hónapban is nyílt felhívást intézett szembenállókhoz, hogy szüntessék be a harcokat. Az elmúlt hónapok összecsapásaiban eddig mintegy 1500 ember vesztette életét, és közel egymillió vált hajléktalanná.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik