Király-kupa: történelmi győzelemmel jutott tovább a Sociedad, nyert a Sevilla is

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2023.01.17. 21:03
null
Robert Navarro jött, látott, és eldöntötte a párharcot (Fotó: Getty Images)
Minimális erőfeszítéssel gyűrte le a Mallorcát a hazai pálya előnyét élvező Real Sociedad a spanyol Király-kupa nyolcaddöntőjében. A keddi játéknap késő esti mérkőzésén a Sevilla jókora adag szerencsével gyűrte le a másodosztályú Alavést.

REAL SOCIEDAD–MALLORCA

Már a második percben közel járt a gólszerzéshez a hazai pályán játszó „txuri urdin”, egy szabadrúgást követően Copete bravúrral mentett Zubimendi elől. Három perccel később már megzörrent az eléggé tartalékosan felálló Mallorca hálója: Zubimendi parádés passzát Robert Navarro helyezte a hosszú alsóba. 1–0

Imanol Alguacil együttese a szerzett gól után sem hagyott fel a támadásokkal, a 10. percben Oyarzabal lövése zúgott el a jobb kapufa mellett. Fél óra játék után ismét Oyarzabal villant meg: a hosszú sérülés után visszatérő labdarúgó mallorcai védelmi hibát büntetett góllal – találatát azonban les miatt elvette a játékvezető. A szünet előtt még Brais Méndeznek volt lehetősége a gólszerzésre, de a Vigóból érkező középpályás lökete nem talált kaput.

A fordulás után a hazaiak nem szakadtak meg az újabb gólért, de a mallorcaiak sem tudtak igazi veszélyt jelenteni Álex Remiro kapujára. A „vörösök” első, kaput eltaláló lövése a 77. percben esett – a csereként beálló Grenier löketét simán fogta a „La Real” kapusa. Javier Aguirre tanítványai a hajrában és a hatperces ráadásban sem találtak fogást a kék-fehéreken – a Real Sociedad zsinórban a nyolcadik tétmeccsét megnyerve (klubrekord) jutott be a legjobb nyolc közé.

ALAVÉS–SEVILLA

Kifejezetten harapósan kezdte a mérkőzést a másodosztályban vitézkedő Alavés, de hiába bontotta meg többször a Sevilla védelmét, a befejezésekbe, illetve az azt megelőző passzokba rendre hiba csúszott. A 32. percben Rioja már jól döntött, de 15 méteres lövését szögletre tenyerelte Dmitrovics.

A Sevilla nem tudta érvényesíteni az osztálykülönbséget, sokatmondó adat, hogy az első félidőt kaput eltaláló lövés nélkül fejezte be a Sampaoli-csapat. Ennek tükrében teljesen váratlanul jött az andalúziaiak vezető gólja a 48. percben: a csereként beálló Jesús Navas első labdaérintésével tökéletesen kanyarította a labdát Ivan Rakitic fejére, aki bevetődve talált be az Alavés kapujába.

A folytatásban derekasan küzdött az egyenlítésért a hazai együttes, és kis híján kiharcolta a hosszabbítást, de Jason lövését Dmitrovics bravúrral védte, míg Salva Sevilla a kapu mellé tüzelt – ha nyögvenyelősen is, de továbbjutott a Sevilla a negyeddöntőbe. 0–1

SPANYOL KIRÁLY-KUPA
NYOLCADDÖNTŐ

Real Sociedad–Mallorca 1–0 (Navarro 5.)
Alavés (II.)–Sevilla 0–1
(Rakitic 48.)

Szerdán játsszák
19.00:
Sporting Gijon (II.)–Valencia (Tv: Sport1)
20.00:
Athletic Bilbao–Espanyol
21.00: Real Betis–Osasuna
21.00: Levante (II.)–Atlético Madrid (Tv: Sport1)

Csütörtökön játsszák
20.00:
Ceuta (III.)–Barcelona (Tv: Sport1) – élőben az NSO-n!
21.00: Villarreal–Real Madrid (Tv: Sport2) – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik