Barcelona: kiderült, hány meccsre tiltották el Messit

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2021.01.19. 14:50
null
Messi kétmeccses eltiltást kapott (Fotó: AFP)
Kétmeccses eltiltást kapott Lionel Messi, az FC Barcelona hatszoros aranylabdás futballistája, mert az Athletic Bilbao elleni Szuperkupa-döntőn ütés miatt piros lappal kiállította a játékvezető – számolt be a Marca.

Mint beszámoltunk róla, a spanyol Szuperkupa aranyérméért az FC Barcelona és az Athletic Bilbao csapott össze egymással, és a fordulatos, izgalmas mérkőzést hosszabbítás után a baszk csapat nyerte meg 3–2-re. Messit a 121. percben kiállították – az argentin klasszis a 753. Barca-mérkőzésén most először kapott piros lapot.

A spanyol lapok arról írtak, ha a helyi fegyelmi bizottság szándékos ütésnek minősíti a történteket, úgy akár 12 meccsre szóló eltiltást is kaphat az argentin karmester, ám azt is hozzátették, erre kicsi az esély. Sőt, inkább a kettő-négy meccses eltiltást valószínűsítették, megjegyezve, mindenképpen enyhítő körülmény lehet Messi számára, hogy klubkarrierje során még nem volt piros lapja.

Végül azoknak lett igazuk, akik a kétmeccses eltiltást valószínűsítették. Ennek értelmében Messi a hétközi Cornellá elleni kupatalálkozót, valamint az Elche elleni bajnokit kell kihagyja. Mindkét találkozót idegenben vívja meg az FC Barcelona.

A katalán együttes jelezte, fellebbez a döntés ellen.

A kiállítás


A mérkőzés teljes összefoglalója


SPANYOL SZUPERKUPA
DÖNTŐ
FC Barcelona–Athletic Bilbao 2–3 – hosszabbítás után

Gólszerző: Griezmann (40., 77.), ill. Ó. de Marcos (42.), Villalibre (90.), I. Williams (93.)
Kiállítva: Messi (121.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik