Barca: Dani Alves még Guardiolával is szembement Messi érdekei miatt

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2022.05.21. 12:03
null
Dani Alves tudta, mi kell Messinek (Fotó: Getty Images)
Dani Alves 2008 és 2016 között futballozott együtt Lionel Messivel az FC Barcelonában. Pep Guardiola vezetése alatt (2008–2012) szárnyaltak a katalánok, a brazil szélső és az argentin támadó kapcsolata pedig különleges volt. Alves egy 2019-ben adott interjúban elárulta, még a vezetőedző kérésével is szembement Messi miatt – hívta fel a figyelmet a Givemesport.

 

„Pep akkoriban nem szerette, ha a bekk a szélsőhöz passzolt, mert szerinte abból nehéz tovább építkezni – árulta el Dani Alves. De én ezt sokszor megtettem Messivel, emiatt pedig ideges lett. Megmondtam neki viszont, hogy nem értek vele egyet. Ha Messi két percen keresztül nem ér labdába, akkor kizökken a ritmusból. Játékban kell lennie, hogy megnyerhesse nekünk a meccset, ezért én mindig játékba hoztam őt. »Igazad van« – ismerte el nekem Guardiola.”


„Az ilyen típusú játékosoknak kell a labda. A csapatnak Messi erősségeire kell építkeznie, ahogy Cristiano Ronaldo vagy Neymar esetében is. Ők mások, mint a többiek. Ha bevonod őket, sokkal hasznosabban játszanak” – tette hozzá.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik