Mbappé: Luis Enrique és Luís Campos mentett meg, nélkülük aligha tértem volna vissza a pályára

R. P.R. P.
Vágólapra másolva!
2024.06.04. 20:14
Kylian Mbappé felszabadult (Fotó: AFP)
Megtartotta első sajtótájékoztatóját a klubot váltó Kylian Mbappé. A Real Madridhoz szerződő 25 éves klasszis beszélt a PSG-től való távozásáról, a nehézségekről, Florentino Pérezről is.


„Öt évig leszek a Real Madrid játékosa, ez hatalmas öröm. Egy álom vált valóra, megkönnyebbültem, nagyon büszke vagyok.”

A 25 éves világbajnok támadó beszélt a PSG-vel való szakításáról is, arról, hogy ha Luis Enrique vezetőedző és az elnöki tanácsadó, Luís Campos nem lép közbe, akkor nem játszott volna a legutóbbi évadban. Mbappé ingyen szerződött a francia fővárosból a spanyol fővárosba. Már régóta tudni lehetett, hogy Mbappé szerződése 2024-ben lejár, és hogy távozni készül a Paris Saint-Germaintől, valamint hogy a francia klub valószínűleg nem kap érte pénzt, mivel kitölti a szerződését. Ez csíphette a párizsi klub vezetőségének, különösen Naszr el-Kelaifi elnök szemét. Tavaly nyár végén megmondták Mbappénak, hogy nem játszhat, és hogy a társaktól külön kell edzenie.

„A PSG elnöksége világosan a tudomásomra hozta, durván az arcomba mondta. Luis Enrique és  Luís Campos mentett meg, nélkülük aligha tértem volna vissza a pályára. Ezért örökké hálás leszek nekik.”

„Nem voltam boldogtalan a PSG-nél, mert ez nem lenne igaz. De akadtak dolgok, amelyek így hatottak rám. Azonban ezt nem mutathattam ki, mert vezér voltam, és nem követhetsz valakit, akit elnyomnak.”

„Hatalmas a nyomás, de vannak komolyabb dolgok is az életben. Ez a futball. Csomó pénzt keresek azzal, hogy játszom. Vannak emberek, akik sokkal kevesebbet kapnak a gyárakban dolgozva. Nem lenne helyénvaló panaszkodni, amikor szörnyű dolgok történnek az egész világban. Engem így neveltek.”

„Alázattal érkeztem a Real Madridhoz, és szeretném megköszönni mindenkinek, aki közvetlenül vagy közvetetten hozzájárult a váltáshoz, ami több mint összetett volt. Mindenkinek köszönöm a Real Madridnál, különösen Florentino Pérez elnöknek, aki mindig bízott bennem, az első naptól kezdve.”


 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik