Király-kupa: a Mallorca tizenegyesekkel jutott döntőbe

BALOGH ANDRÁSBALOGH ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2024.02.28. 00:24
A Mallorca tizenegyesekkel jutott a spanyol Király-kupa döntőjébe (Fotó: Getty Images)
A labdarúgó spanyol Király-kupa elődöntőjében a Mallorca tizenegyesekkel legyőzte a Real Sociedadot, és ezzel 21 év után ismét bejutott a döntőbe.

A mallorcai gól nélküli döntetlen után San Sebastiánban mérkőztek meg a felek. Az első félidőben nem sok helyzet volt, a legnagyobb lehetőséget a Real Sociedad hagyta ki, amikor Brais Mendéz tizenegyesét Dominik Greif lábbal hárította.

A második félidőben a Mallorca rögtön az első helyzetéből gólt szerzett, Giovanni González fejelt a kapu jobb alsó sarkába az 50. percben. A játékrész közepén jött az egyenlítés: Brais Mendéz ugratta ki Mikel Oyarzabalt, aki átvétel nélkül a jobb alsóba helyezett. 1–1

További gól már nem született, így jöhetett a hosszabbítás. A 95. percben hatalmas hazai lehetőség maradt ki, Kieran Tierney lövése a kapuson már túljutott, Martin Valjent azonban a gólvonalon állva hárított. A Real Sociedad ugyan többet tett a második gól megszerzéséért, de a tizenegyesekre maradt a döntés. Oyarzabal rögtön az elsőnél hibázott, ezt követően viszont mindenki belőtte a tizenegyesét. Az ötödik körben Sergi Darder döntötte el a párharcot, a Mallorca továbbjutott és 21 évet követően ismét döntőt játszhat.

SPANYOL KIRÁLY-KUPA
ELŐDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Real Sociedad–Mallorca 1–1 (Oyarzabal 71., ill. Giovanni González 50.) – tizenegyesekkel 4–5

Csütörtökön játsszák
21.30: Athletic Bilbao–Atlético Madrid (Tv: Sport2)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik