El Clásico: Messi végig játszana, a spanyol sajtó másról ír

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.11.19. 14:00
null
Lionel Messit viszi előre a szíve, ha rajta múlna, végigjátszaná az el Clásicót (Fotó: Reuters, archív)
Két nap múlva, szombat 18.15 órától rendezik a szezon első el Clásicóját, a Real Madrid és ősi riválisa, a Barcelona összecsapását. A két csapat keretében több futballista is van, aki sérüléséből lábadozik, velük kapcsolatban konkrétumok nem, találgatások azonban napvilágot láttak.

 

A közvéleményt leginkább foglalkoztató téma, hogy a térdsérüléséből felépülő Lionel Messi bevethető állapotba kerül-e a madridi összecsapásig. A hírek szerint a négyszeres aranylabdás esetében nem az a kérdés, hogy játszik-e, hanem hogy mennyit.

A héten már teljes értékű edzésmunkát végző Messi állapotáról a Barcelona már napok óta nem adott ki hivatalos tájékoztatást, de úgy tudni, az argentin támadónak nincsenek panaszai, és ha rajta múlna, végigjátszaná a szombati meccset.

MEGSÉRÜLT AZ EGYIK ASSZISZTENS
A Santiago Bernabéu Stadionban rendezendő rangadóhoz kapcsolódó hír, hogy Fernández Borbalán játékvezető egyik asszisztense, Jorge Canelo Prieto Fernández Achilles-ín-sérülést szenvedett, ezért kénytelen volt lemondani a meccset. Helyette Diego Barbero Sevilla segíti majd a bíró munkáját.

A Cadena COPE értesülései szerint azonban Messi elővigyázatosságból a kispadon kezdi a mérkőzést, és az eredmény alakulásától függ, hogy Luis Enrique mikor küldi pályára. A Barcelona vezetőedzője valószínűleg pénteken hozza meg a végleges döntést a majd' két hónap után visszatérő klasszis játékáról.

A vádlisérüléséből lábadozó Ivan Rakitic hétfőn már a társakkal edzett, ám a keddi tréninget kihagyta, és közel sem biztos, hogy százszázalékos állapotba kerül a mérkőzésig. A spanyol sajtó arról ír, a horvát középpályás bekerül a meccskeretbe, de ő sem lesz a kezdőcsapat tagja.

A Real Madridnál egyelőre kérdéses, hogy Kiko Casilla vagy Keylor Navas áll majd a kapuban. Az Espanyoltól szerződtetett kapus a legutóbbi két fordulóban négy gólt kapott, a királyi klub szurkolói bíznak benne, hogy a Costa Rica-i kapuvédő vállalja a játékot. A Marca értesülései szerint a tesztek biztató eredményt mutatnak, igaz, Navas a hét első felében egyszer sem végzett teljes értékű munkát.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik