Sevilla: a Barca 18 millióért megvette Rakiticet - sajtóhír

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.06.06. 15:52
null
Rakitic (balra) személyében technikás, gyors középpályás kerül a Barcelonához (Fotó: Reuters)
A barcelonai sport.es kész tényként közli, hogy a Barcelona 18 millió euróért kivásárolta sevillai szerződéséből a 26 éves horvát középpályást, Ivan Rakiticet.

 

Rakitic már korábban egyezségre jutott a klubbal, csupán finomítások maradtak hátra – annyi viszont biztosnak tűnik, hogy három plusz egy évre érkezne –, és a hivatalos aláírás, amelyet jövő keddre valószínűsítenek.

Marc-André ter Stegen mellett Rakitic a katalán klub második nyári szerzeménye, a kölcsönadásból visszatérő Gerard Deulofeut és Rafinhát nem számítva.

A 2007 óta horvát nagyválogatott – korábban szerepelt a svájci korosztályos nemzeti együttesben is – Rakitic jelenleg a brazíliai vb-re készül, de részt vett már a legutóbbi két Eb-n, 2008-ban a torna második legfiatalabb játékosa volt. A 61-szeres válogatott játékos hivatalos barcelonai bemutatására csak a torna után kerül sor.

A svájci Möhlinben született Rakitic a helyi csapat után a Basel futballklubjában nevelkedett, majd mutatkozott be a felnőttek között. Első komplett idénye után elvitte őt a Schalke, amelyet három és fél évig szolgált, közel száz bajnokin tucatnyi góllal segítette őket. Hasonló időt töltött el Sevillában, ahol bőven száz meccs fölé jutott, góljai számát pedig megduplázta. Komoly nemzetközi rutinnal bír, hiszen a válogatott mellett rendre a kupákban gyűjthetett tapasztalatot: 45 európai kupameccsén négyszer volt eredményes az elsősorban előkészítésben, utolsó passzokban jeleskedő horvát légiós.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik