Bernd Schuster: „Amikor a Real Madrid győz, nincs öröm, se vidámság”

Vágólapra másolva!
2009.01.02. 13:43
Bernd Schuster, a Real Madrid nemrégiben menesztett vezetőedzője először beszélt a „királyiaknál” töltött időszakáról december eleji menesztése óta. A német szakember szerint a madridi klubnál senki sem örült különösebben egy győzelem után, hiszen a sikeres szereplés alapkövetelménynek számított. Ráadásul a blancóknál minden „olyan bonyolult” volt.
Bernd Schusternek egyelőre nem hiányzik a kispad
Fotó: Imago (archív)
Bernd Schusternek egyelőre nem hiányzik a kispad
Bernd Schusternek egyelőre nem hiányzik a kispad
Fotó: Imago (archív)
Bernd Schusternek egyelőre nem hiányzik a kispad

December 9-én pillanatok alatt jelentős változások mentek végbe a Real Madridnál. Reggel még Bernd Schuster volt a gárda szakvezetője (legalábbis papíron), délutánra pedig már nem volt állása a németnek, aki azóta sem vállalt újabb szerepet a világ labdarúgásában.

Sőt! Schuster a jégkorong felé nyitott: a Detroit Red Wings Chicago Blackhawks elleni mérkőzése alatt kommentátorként dolgozott. A szünetben azért a realos időszakáról is ejtett néhány szót.

„Nagyon nehéz manapság a Real Madrid edzőjének lenni, mert minden túl bonyolult a klubnál. Soha egy percig sem pihenhetsz, állandóan a játékosokkal vagy a sajtóval kell foglalkoznod. Mindig mindenki a Realról beszél, ami nem túl jó” – nyilatkozta Schuster.

A 49 éves szakember szerint a „királyi klubnál” állandó nyomás alatt dolgozik az ember, hibáznia pedig sohasem szabad.

„Amikor a csapat győz, nincsen öröm, se vidámság. Egyedül nyugalom van, mert a Madridnál arra köteleznek téged, hogy állandóan nyerjél. De ezt tudtam akkor is, amikor odaszerződtem, éppen ezért nem sajnálom a csapatnál eltöltött időszakot” – tette hozzá a német szakvezető.

Schuster a sajtóval ápolt viszonyáról is ejtett néhány szót. A zsurnaliszták gyakran vádolták őt azzal, hogy nem túl közvetlen a média képviselőivel.

„Úgy cselekszem, ahogy számomra jólesik. Én én vagyok, és senki sem változtathat meg, habár sokan ezt is megpróbálták”.

„Úgy érzem, el fogom hagyni Spanyolországot, és csak pár év múlva térek majd vissza. A jövőmmel kapcsolatban pedig nem aggódom: elég komoly referenciáim vannak, miután nyertem azért néhány címet”.

Schuster a gondolatait azzal zárta, hogy továbbra is követi a labdarúgás eseményeit, de egyelőre nem hiányzik neki a zöld gyep illata. Saját bevallása szerint is jó pár hajszála bánta a Real Madridnál eltöltött időszakot.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik