Ronald Koeman: „Dühösek vagyunk, nyilvánvaló kezezés volt”

Vágólapra másolva!
2008.02.28. 15:04
A Spanyol Kupa elődöntőjének első mérkőzésén a Barcelona hazai pályán csak az utolsó pillanatban tudott egyenlíteni a Valencia ellen, egy hibás játékvezetői döntést követően. Ronald Koeman csalódottságának adott hangot a találkozó után, és a gyenge bíráskodást okolja a győzelem elmaradásáért.
Az egyiknek sikerült, a másiknak nem
EPA/Xavier Bertral
Az egyiknek sikerült, a másiknak nem
Az egyiknek sikerült, a másiknak nem
EPA/Xavier Bertral
Az egyiknek sikerült, a másiknak nem

A meccs 1-1-es döntetlennel ért véget, de a Barcelona csak a 93. percben tudott egyenlíteni, Xavi révén. A gólt megelőzően Samuel Eto’o kézzel vitte el a labdát a Raúl Albiol mellett, majd lövését Timo Hildebrand hárította. A kipattanót Xavi helyezte a kapuba.

A játékvezető, Eduardo Iturralde González nem fújta le a nyilvánvaló szabálytalanságot, nagy felháborodást okozva a vendégcsapat labdarúgói között.

Az asszisztens nem segítette a játékvezetőt a helyzet megítélésében, noha az első pillanatban úgy tűnt, hogy jelezni fogja az esetet.

Ronald Koeman csalódottan nyilatkozott a mérkőzés után. Véleménye szerint a bírónak szabálytalanságot kellett volna ítélnie a Valencia javára.

„Dühösen távozunk Barcelonából, nincs szerencsénk ezekben a helyzetekben” – mondta a vezetőedző. – „Döntő momentum volt, és nyilvánvaló kezezés.”

A baszk FIFA-bíró nem első alkalommal hozott kedvező ítéletet a Barcelona számára. Korábban Thierry Henry gólját adta meg a Zaragoza ellen, miután a francia csatár kézzel segítette maga elé a labdát.

Lionel Messinek nem sikerült becsapnia a játékvezetőt, amikor a Valencia büntetőterületén belülre érkezve megpróbált tizenegyest kiharcolni.

A gránátvörös-kékek játékosai nem tulajdonítanak nagy jelentőséget az esetnek. Deco a mérkőzés után kijelentette:
„Nem szerencse volt, hogy Xavi kiegyenlített az utolsó pillanatban, inkább mi voltunk balszerencsések a sok kihagyott helyzet miatt.”

Az elődöntő visszavágóját március 19-én rendezik a Mestallában. Ha a Barcelona hasonló játékot mutat, mint az első meccsen, akkor könnyen kieshet a döntő előtt.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik