Laporta és Cruyff is kijelentette: nem lesz Mourinho–Rijkaard csere

Vágólapra másolva!
2008.02.06. 10:58
Joan Laporta, az FC Barcelona elnöke és tanácsadója, Johann Cruyff szinte egyidőben cáfolta azokat a híreszteléseket, hogy hamarosan Jose Mourinho válthatja Frank Rijkaardot a katalán labdarúgócsapat vezetőedzői székében. A Barcelona sokak szerint várakozáson alul szerepel az idén, a játéka meg sem közelíti a korábbi szuperfutballt. Ugyanakkor a bajnoki címre továbbra is esélyes, a hátránya hat pont az éllovas Real Madrid mögött.
Frank Rijkaard és Ronaldinho (középen) – mindkettőnek biztos a helye
Action Images
Frank Rijkaard és Ronaldinho (középen) – mindkettőnek biztos a helye
Frank Rijkaard és Ronaldinho (középen) – mindkettőnek biztos a helye
Action Images
Frank Rijkaard és Ronaldinho (középen) – mindkettőnek biztos a helye

„Nem szerepel a terveim között, hogy új edzőt hozzak (a Barcelonához)” – nyilatkozta a Sport.es című internetes oldalnak.

„Tudom, hogy mindenki Barcelonába akar jönni, de erre nincs lehetőség. Mourinho egy nagyszerű edző és vérbeli profi, de én rendkívül elégedett vagyok Rijkaarddal; ő az ideális edző.”

Laporta azt is leszögezte: a katalán klub nem adja el Ronaldinhót a szezon végén.

„Nem keresünk vevőt Ronaldinhóra – fogalmazott. – Szerződése van velünk, és ezt ki is fogja tölteni. Azt mondta nekem, hogy boldog ennél a klubnál és ebben a városban.”

„Inkább az a szándékunk, hogy visszahozzuk őt a legjobb szintre. Teljesen világos, hogy nem adjuk el. Ugyanolyan elszántan akarjuk, hogy itt maradjon, és hogy nálunk játsszon, mint akkor, amikor megérkezett Barcelonába.”

A katalánokat 1992-ben az első BEK-győzelmükig vezető Johan Cruyff így fogalmazott:

„A híreszteléseknek (az edzőváltásról) semmi alapja nincs. Először is azért, mert az edzőnknek 2009-ig szerződése van, másodszor pedig azért, mert Rijkaard a barátom.”

„Soha nem mondanék olyat a barátom háta mögött, amikről olvasni lehetett.”

„Az elnökség tagjai közül engem senki nem kérdezett Mourinhóról, és azt gondolom, Rijkaardnak maradnia kell, hiszen a klubnak stabilitásra van szüksége” – tette hozzá a holland legenda, akit az egyik legbefolyásosabb embernek tartanak a Nou Campban.

Frank Rijkaard 2003-ban szerződött edzőnek a Barcelonához, majd 2005-ben és 2006-ban bajnoki címet, 2006-ban Bajnokok Ligáját is nyert a csapattal. A spanyol szuperkupát 2005-ben és 2006-ban szerezte meg.


Videó: Rijkaard első sikerkorszaka Barcelona-edzőként
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik