Real Madrid: 35 millió eurós ajánlat a lyoni Karim Benzemáért

Vágólapra másolva!
2008.01.09. 14:35
A francia élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban listavezető, címvédő Lyon csatára, Karim Benzema (képünkön) lehet a következő világklasszisa a sztárokban cseppet sem szűkölködő francia labdarúgásnak. Az átigazolási piacon azonban már most az egyik nagy sláger a 20 éves játékos, megszerzéséért nagycsapatok állnak sorba. A spanyol Real Madrid a sport.es spanyol internetes oldal értesülései szerint 35 millió eurós ajánlatot tett érte.

A kiváló fizikumú, kaput remekül érző, gólerős, válogatott támadó a 2004-2005-s idényben mutatkozott be a francia élvonalban, azóta a Lyon meghatározó emberévé nőtt ki magát.

Szerződése a Lyonhoz 2012-ig köti, de a francia csapat, megfelelő ajánlat esetén, minden bizonnyal lemondana kulcsemberéről, ahogyan azt tette a közelmúltban több alkalommal is.

Angol lapértesülések szerint a Benzemáért folytatott versenyfutásba beszállók közül a Manchester United a 20 millió angol fontot sem sajnálná érte, Lyonba viszont most befutott egy következő, 35 millió eurós ajánlat.

Spanyol lapértesülések szerint ez kétséget kizáróan a Real Madridtól érkezhetett, ahol a holland Van Nistelrooy utódját látják benne. Mint ilyen kulcsfontosságú poszt kiszemeltjéért, tetemes összeget is áldoznának leigazolására.

A közelmúltban a védekező középpályás, Mamadou Diarra igazolt a francia csapattól a királyiakhoz, a két klub közötti vonal azóta sem szakadt meg, Benzema kapcsán ismét tárgyalóasztalhoz ülhetnek.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik