Ronaldinho nincs benne a Barcelona Alcoyano ellen készülő keretében

Vágólapra másolva!
2008.01.02. 11:44
Január másodikán máris tétmérkőzésen lép pályára az FC Barcelona, amely a Spanyol Kupában az Alcoyano csapata ellen méreti meg magát. Frank Rijkaard kerete igencsak foghíjas, több kulcsjátékos mellett biztos kihagyja a találkozót Ronaldinho is. A brazil esetleges Milánóba történő eligazolása ismét napirenden volt - van? - pár napja, a hivatalos indoklás szerint most kisebb sérülés miatt nem áll a holland szakvezető rendelkezésére.
Ronaldinho egyelőre nem készül a Barcelonával, bár szóban elkötelezte magát
Ronaldinho egyelőre nem készül a Barcelonával, bár szóban elkötelezte magát
Ronaldinho egyelőre nem készül a Barcelonával, bár szóban elkötelezte magát
Ronaldinho egyelőre nem készül a Barcelonával, bár szóban elkötelezte magát

Ronaldinho nem egyedüli hiányzója volt a 2008-s esztendő első barcelonai edzésének, hiányzott arról a világbajnok olasz védő, Gianluca Zambrotta is, aki megfázás és láz miatt nem lehetett ott társaival.

Talán csak véletlen: Ronaldinhót és Zambrottát az AC Milan vinné, már a télen.

A brazil, akinek hivatalosan bal térdével vannak jelenleg problémái, azonban hűségéről biztosította a katalánokat. Más kérdés: meddig lesz partnere ebben a klubvezetés?

De hogy ne gyártsunk elméleteket, a tényszerűség kedvéért jegyezzük meg: Thierry Henry csapattársaitól külön gyakorolt - sérülését követően még nem teljesen egészséges a francia támadó -, Jorquera, Messi és Oleguer sérülés miatt hiányzik.

Gabriel Milito, Iniesta, Yaya Touré, Eto’o és Rafael Márquez pedig mint az ősszel sokat használt húzóemberek, Frank Rijkaardtól kaptak pár napos plusz szabadságot.

Így a harmadosztályú Alcoyana elleni tizenhat fős keret (Víctor Valdés, Oier Olazábal, Puyol, Sylvinho, Thuram, Abidal, Gudjohnsen, Edmilson, Xavi, Deco, Bojan Krkic, Giovani dos Santos, Ezquerro, Marc Crosas, Marc Valiente, Víctor Sánchez) igencsak foghíjas.

A győzelem és a továbbjutás azonban így is kötelező. Már csak azért is, mert a 3-0-s idegenbeli sikert követően a visszavágón a Nou Campban lép pályára a Barcelona. A győztes a nyolcaddöntőben folytathatja.

Ronaldinhóért nagy versenyfutást folytat az AC Milan és a Chelsea, legalábbis a színfalak mögül néhanapján kibukó információk vagy éppen dezinformációk alapján erre következtethetünk. Hitelt érdemlő hivatalos nyilatkozat csak nagyritkán jut el a nyilvánossághoz, azonban azokat is véleményesen kell kezelnünk, így jobb híján maradnak a találgatások és a pletykák.

Bármilyen precíz a megfogalmazás, Ronaldinho esetleges távozását erősíti legújabb sérülése. Karácsony előtt a Nou Campban 1-0-ra nyerte a Clásicót a címvédő, listavezető Real Madrid. A nagy riválistól elszenvedett hazai vereség és a két együttes között hét pontra nőtt hátrány a katalánok klubvezetésében alighanem kicsapta a biztosítékot.

A találkozón végül a cserék helyett a kezdők között kapott lehetőséget Ronaldinho, de egy félidei, eredménytelen villogás után eltűnt a mezőnyben.

A brazil hetek óta formán kívül van, többnyire a padról érkezve csereként beállva próbál meg nem túl nagy meggyőződéssel varázsolni, kevés sikerrel.

A katalánokról könnyű elhinni, hogy ilyen előzmények után már szívesen megszabadulnának Ronaldinhótól. Most még azért jó árat kap(ná)nak érte - bár korábban a megfizethetetlen, 150 millió euró is volt a kivásárlási ára -, távozása esetén a csereember korántsem kispados fizetése nem a katalán büdzsét terhelné, míg a csapat elkerülhetetlen átalakítása nem valósítható meg vele. Amíg ott van, Ronaldinho megkerülhetetlen.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik