Giovani dos Santos találatával második meccsét is behúzta a Barca

Vágólapra másolva!
2007.08.07. 15:01
Kedden a második mérkőzését is lejátszotta ázsiai túráján a spanyol labdarúgó-bajnokság élvonalában (La Liga) szereplő FC Barcelona csapata. Frank Rijkaard csapata a Yokohama F. Marinos ellen nyert 1-0-ra. A mindent eldöntő találatot Giovani dos Santos szerezte a 75. percben.
Dos Santos eddig jól teljesített a csapat ázsiai túráján
Dos Santos eddig jól teljesített a csapat ázsiai túráján
Dos Santos eddig jól teljesített a csapat ázsiai túráján
Dos Santos eddig jól teljesített a csapat ázsiai túráján

"Azt hiszem, Giovani még nagyon sok örömet okoz majd nekünk és szurkolóinknak egyaránt. Nagyon jól megérti egymást a társakkal, és rendkívül motivált.”

A fent leírtak Frank Rijkaard szavai az ázsiai túra első meccsét követően. Egy nappal ezelőtt a katalánok 3-0-ra nyertek a kínai Beijing Guoan ellen. A mérkőzést követően a holland szakember az eredmény mellett a nagycsapatban szárnyait bontogató Giovani dos Santos játékával volt elégedett.

Az évek óta a csapat keretéhez tartozó mexikói játékos ezúttal is bizonyított. Betalált a csapat második ázsiai mérkőzésén is, ez a momentum pedig elég volt Yokohama F. Marinos elleni győzelem kicsikarásához.

Pedig az összeállításokat figyelembe véve úgy tűnt, a Barcelona mind a játékot, mind az eredményt tekintve gálaelőadást fog rendezni a stadionba kilátogató mintegy 72000 nézőnek. A csapatban egyszerre kezdett Ronaldinho, Samuel Eto'o és Thierry Henry is - gólt azonban nem sikerült szereznie a szenzációs hármasnak.

A félidőben aztán beállt Dos Santos, és a hetvenötödik percben megszerezte a vezetést a katalánoknak. Végül kiderült: ez a találat a győzelem megszerzéséhez is elegendőnek bizonyult. A mexikói labdarúgó épp az Arsenaltól igazolt Henryt váltotta a szünetben.

BARÁTSÁGOS MÉRKŐZÉS

YOKOHAMA F. MARINOS-FC BARCELONA 0-1 (0-0)
Helyszín: Yokohama, Nissan Stadion, Nézőszám: 72.000, Játékvezető: Masayoshi Okada (japán)
YOKOHAMA MARINOS: Enomoto - Tanaka, Kurihara, Matsuda (Nasu, 45.), Komiyama - Marques (Yoshida, 45.), Kawai (Ueno, 58.), K.Yamase (Kano, 71.), Y.Yamase - Oshima (Suzuki, 61.), Sakata
FC BARCELONA: Víctor Valdés (Jorquera, 45.) - Zambrotta, Thuram, Sylvinho (Motta, 64.), Oleguer - Xavi (Marc Crosas, 80.), Toure, Iniesta - Ronaldinho (Maxi López, 87.), Eto'o (Ezquerro, 84.), Henry (Giovani dos Santos, 45.)
Gólszerző: Dos Santos 75.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik