Ramon Calderon: Ronaldo eladása kellett a bajnoki címhez

Vágólapra másolva!
2007.07.08. 12:53
Ronaldo eladását fontos tényezőként említette meg a bajnoki címért folyó menetelésben Ramon Calderón, a Real Madrid elnöke. Kitért Bernd Schusterre, a jövendőbeli edzőre is, akire azért esett a választás, mivel csapatai rendre szórakoztató futballt játszanak.
Calderon elnök azt mondta: Ronaldo nem akart együttműködni
Calderon elnök azt mondta: Ronaldo nem akart együttműködni
Calderon elnök azt mondta: Ronaldo nem akart együttműködni
Calderon elnök azt mondta: Ronaldo nem akart együttműködni

Fontos lépésnek tartja a bajnoki cím megnyeréséhez vezető úton Ronaldo eladását Ramon Calderon. Pedig a sportvezetőt és Fabio Capello edzőt is rengeteget támadták emiatt a döntés miatt, mivel a brazil támadó új klubjában, az AC Milanban újra a régi formáját idézte.

„Nagyon fontos volt, hogy a csapat keményen dolgozzon, és Ronaldo ebben nem működött együtt” – értékelt Ramon Calderon az El Pais című lapban. – „Személy szerint én nagyon élveztem a játékát, de meg kellett változtatnunk a légkört az öltözőben.”

Arra a kérdésre, hogy mennyit számított Ronaldo eladása a bajnoki cím megszerzésének szempontjából, így felelt az elnök:
„Rengeteget!”

Calderon kitért az edzőkérdésre is, továbbra is úgy véli, hogy Bernd Schuster a megfelelő ember a Real Madrid irányítására.
„Számomra úgy tűnik, hogy az ő csapatai rendre jó, szórakoztató futballt játszanak. Valamint az sem elhanyagolható, hogy jól ismeri a klubot, és tud kezelni egy csapatnyi sztárt.”

A hírek szerint Schuster hétfőn felbontja szerződését jelenlegi munkaadójával, a Getafe együttesével, kifizeti nekik a „bánatpénzt”, és utána már a Real Madrid szakvezetője lehet.

Az elnök hozzátette, hogy a nemrég elküldött edző, Fabio Capello szerződtetését Predrag Mijatovics sportigazgató erőltette, de később az ő bizalma is megrendült a bajnoki címet elhódító olaszban.
„Mijatovics azt mondta nekem a szezon előtt, hogy Capello a megfelelő ember. De ahogy telt az idő, ő is rájött, hogy az olasz szakvezető kezéből kiment az irányítás az öltőzőben, és új edző után kellett néznünk.”

„Bár nem Schuster volt az egyetlen jelöltünk, a jelek szerint ő a legjobb. Nem utolsósorban a szurkolók is szívesen látnák őt a kispadon.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik