Egy héten belül a harmadik igazolás: Abidal is a Barcában folytatja

Vágólapra másolva!
2007.06.29. 18:24
A spanyol labdarúgó-bajnokság élvonalában (La Liga) szereplő FC Barcelona csapata leigazolta a Lyon csapatától Eric Abidalt. A francia válogatott játékos négy évre kötelezte el magát Frank Rijkaard vezetőedző alakulatához.
Abidal 15 millió euróért igazolt Barcelonába
Abidal 15 millió euróért igazolt Barcelonába
Abidal 15 millió euróért igazolt Barcelonába
Abidal 15 millió euróért igazolt Barcelonába

Abidal 15 millió euró fejében költözik Franciaországból a Camp Nouba, ám további 500 ezer euróval gazdagodhat a Lyon kasszája, függően a gránátvörös-kékek szereplésétől a következő évadban.

"Nagyon boldog vagyok. Sok dolog van, amit szeretnék itt megtapasztalni" - nyilatkozta Abidal a katalán alakulat hivatalos honlapjának, az fcbarcelona.comnak.

Abidal három év után fordított hátat a Lyonnak, ahol mindhárom szezonjában francia bajnoki címnek örülhetett. Ezeket a sikereket Spanyolországban is folytatni szeretné.

"Mindenképpen az volt a célom, hogy a Barcába szerződjek, mert ez egy igazán nagy klub."

"Ez az az ok a játékosok számára, amiért idejönnek és játszanak a csapatban" - zárta mondandóját a francia válogatottal a németországi világbajnokságon ezüstérmet szerző balhátvéd.

Abidal szerződtetése természetesen nem számít meglepetésnek. A csapat eddigi balhátvédje, Giovanni van Bronckhorst épp a napokban jelentette be, hogy nem tölti ki 2008-ig szóló szerződését, hazaigazol Hollandiába, és a Feyenoord játékosa lesz. Ezek után nem meglepő, hogy nem sokkal később a klub megszerezte Abidalt.

A hátvéd a héten a harmadik jelentős igazolása az elmúlt szezonban a Real Madrid mögött csak a második helyen végző alakulatnak. A Frank Rijkaard irányítása alatt álló katalán sztárcsapat előbb Thierry Henryt az Arsenaltól, majd Yaya Tourét a Monacotól költöztette Katalóniába.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik