Fabio Capello jövője nincs összefüggésben Fabio Cannavaróéval

Vágólapra másolva!
2007.06.20. 08:32
A bundabotránya miatt egy éve az olasz másodosztályba száműzött Juventust a határozat kimondását követően többen is elhagyták. Így tett a gárda olasz trénere, Fabio Capello, aki meg sem állt Madridig, ahol a Real alkalmazásába állt. Nem egyedül ment, hanem vitte magával a torinói együttes két alapemberét, a szintén olasz, akkor már világbajnok Fabio Cannavarót, valamint a brazil Emersont. Bár Capello megnyerte csapatával a bajnokságot, több mint bizonytalan, hogy kitölti-e további két évre szóló szerződését. Esetleges távozása azonban nincs hatással Cannavaro madridi pályafutásának folytatására.
Cannavaro jól érzi magát Madridban
Reuters
Cannavaro jól érzi magát Madridban
Cannavaro jól érzi magát Madridban
Reuters
Cannavaro jól érzi magát Madridban

Legalábbis Gaetano Fedele, a világbajnok olasz védő képviselője szerint.

„Fabio pályafutásának nagyon fontos állomása volt a 2006-2007-s szezon, amelyet most bajnoki aranyéremmel ünnepelhet.„

Emlékezhetünk rá, a pályán tavaly a Juventusszal is bajnok tudott lenni, ám később megfosztották a torinóiakat az aranyéremtől. Madridban ennek a lehetőségnek a réme nem fenyeget.

„Most már viszont csak a Bajnokok Ligája cím hiányzik a gyűjteményéből. Márpedig a királyiakkal képes lehet a győzelemre. Fabio különben is jól érzi magát Madridban és a Real is számít rá.”

Cannavaro azonban nem a legsikerültebb szezonját tudhatja maga mögött. A vb cím és a torinói történtek miatt minden bizonnyal a szokottnál dekoncentráltabban vágott neki a bajnokságnak, majd az Aranylabda miatti felhajtás, a sok plusz elfoglaltság - interjúk, fotózások, gálák és ehhez kapcsolódó pr-eseményeken való részvétel - sem tett jót neki. Idejét és figyelmét elvonták az edzésunkától, többször nyilatkozott arról: ő olyan játékos, aki az elvégzett edzésmunkáját viszi ki a pályára.

Az őszi bizonytalansága azonban tavaszra feledésbe merült, élvezte Capello feltétlen bizalmát, de ennek ellenére az edző embereként van elkönyvelve Madridban: márpedig, ha a szakembernek mennie kell - jelen állás szerint ez megtörténik -, akkor az ő jövője is megkérdőjeleződhet.

„Annak a lehetősége, hogy Cannavaro visszatérjen az olasz futballba, jelenleg igen valószínűtlen - mondta a menedzser -, ugyanis roppant költséges dolog lenne őt kivásárolni. Talán egy nap majd visszatér Nápolyba, szülővárosába, ahol játékoskarrierje is elindult. Amely egyben egy családi álom valóra válása is lenne egyben, hiszen testvére, Paolo jelenleg a csapat tagja. Hiszem azonban, hogy jelenleg ennek a nápolyi álomnak nincs realitása.”

Annak viszont már sokkal inkább lenne, hogy valamelyik olasz nagycsapatban, például a BL-győztes AC Milanban, vagy éppen az élvonalba visszakerült Juventusban folytassa pályafutását.

„A Milannal kapcsolatban soha nem volt elképzelései Cannavarónak. Míg a Juventusszal annyi a közös, hogy amíg Fabio a spanyol bajnoki címet ünnepli, a torinóiak azt, hogy visszajutottak az élvonalba.”

A 34 éves Cannavaro 31 bajnoki mérkőzésen kapott lehetőséget a bizonyításra Capellótól. A világbajnok olasz védőhöz hasonlóan a Juventusból érkezett Emerson, ám a brazil madridi jövője sokkal bizonytalanabb, mint csapattársáé.

Az ő teljesítménye messze elmaradt a várakozásoktól, amennyiben az olasz szakember távozik, úgy valószínű ő sem a madridiakat erősíti a folytatásban. Még az is lehet: követi mesterét, mint tette azt három éve, amikor Romából Torinóba, majd egy éve, amikor a Juventustól a Realhoz szerződött.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik