Benntartotta az Udinesét, mégis távozik az aranylabdás edző

H. Á.H. Á.
Vágólapra másolva!
2024.06.09. 11:34
Fabio Cannavaro (középen) és a testvére, Paolo (balra) számára rövid ideig tartott az udinei kaland (Fotó: Getty Images)
Meglehetősen rövid életűnek – ám legalább sikeresnek – bizonyult Fabio Cannavaro szerepvállalása az Udinese vezetőedzőjeként. A játékosként aranylabdás és világbajnok korábbi védőt áprilisban nevezték ki a csapat élére, azzal, hogy tartsa bent az élvonalban, s ő ezt meg is tette, aztán szombaton bejelentette: nem folytatja a munkát a klubnál.

 

Fabio Cannavarót április közepén tűzoltónak hívták az udinei klubhoz, azzal, hogy segítségével az együttes megőrizze élvonalbeli tagságát. Ezt végül sikerült is elérni, irányításával a csapat az első meccsét, a Roma ellen Evan Ndicka összeesése miatt félbeszakadt bajnoki folytatását még elvesztette, ám utána három döntetlen mellett két győzelmet harcolt ki vele a gárda, és benn maradt az élvonalban.

Noha az már eleve tudható volt, hogy Cannavaróval csak az idény végéig állapodott meg a klub vezetősége, mégis meglepő, hogy az 50 éves szakember távozik a posztjáról – és viszi magával a stábját is.

Cannavaro szombat délután az Instagramon posztolta távozása hírét, és azzal indokolta a döntését, hogy nem tudott megegyezni a vezetőséggel a folytatás feltételeiről. 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik