Edzőváltás az Udinesénél, aranylabdás utód váltja Cioffit

H. Á.H. Á.
Vágólapra másolva!
2024.04.22. 16:33
Fabio Cannavaro először dolgozhat az olasz élvonalban (Fotó: Getty Images)
Az olasz labdarúgó-élvonalban a kiesés ellen küzdő Udinese vezetősége hétfőn hivatalos honlapján előbb azt jelentette be, hogy menesztette a csapat éléről a tavaly októberben kinevezett Gabriele Cioffi vezetőedzőt, nem sokkal később pedig már azt írta a klub ugyanezen felületén, hogy a játékosként aranylabdás és világbajnok korábbi védő, Fabio Cannavaro lesz az új tréner. Az 50 éves edzővel szemben az elsődleges elvárás, hogy a csapatot benn tartsa a Serie A-ban.

 

A Ciaffit búcsúztató hétfői szűkszavú közleményében az Udinese mindent megköszön a távozó szakembernek és a vele együtt a munkavégzés alól szintén felmentett stábjának, hozzátéve: az új szakembert hamarosan kinevezik.

Ez pedig tényleg gyorsan megtörtént, nem sokkal később ugyanis már az köszönt vissza a klubhonlap vezető anyagából, hogy az 50 éves Fabio Cannavaro lesz a csapat új edzője. A játékosként világbajnok, 2006-ban aranylabdás korábbi védő az idény végéig szóló szerződést írt alá az udineiekkel, akik azt várják tőle, hogy irányításával a csapat megőrizze élvonalbeli tagságát. A közlemény arra is kitér, hogy Cannavaro munkáját asszisztensként öccse, Paolo segíti majd, valamint hogy az új stáb már hétfő délután levezényli első edzését a csapatnak.

Cannavaro első alkalommal dolgozhat vezetőedzőként az olasz élvonalban, edzői pályafutása során jobbára Ázsiában, illetve az arab világban szerezte edzői tapasztalatait, hazájában először 2022 szeptemberében a másodosztályú Beneventónál kapott lehetőséget, ám az elmúlt másfél évben nem volt klubja.

Az 50 éves tréner már a harmadik edző ebben az idényben az Udinese kispadján: a bajnokságot még Andrea Sottillal kezdték meg a zebrák, ám őt kilenc forduló után elküldték, mert nyeretlen maradt a csapat – a hat döntetlen és a három vereség nem volt elég marasztaló. Helyére érkezett Cioffi, akivel négyszer nyert ugyan a csapat, de ez is kevés volt – a Verona elleni igen fontos meccsen a hétvégén elszenvedett vereség után mennie kellett neki is.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik