Samuel Eto’o újrakezdte, de nem akar kapkodni

Vágólapra másolva!
2007.01.15. 21:25
A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban címvédő FC Barcelona gólerős kameruni támadója, Samuel Eto’o a Werder Bremen elleni BL-mérkőzésen sérült meg szeptember 27-én. A légiós ma ismét edzésre jelentkezett, de egyelőre csak óvatosan vetette bele magát a munkába és óva int mindenkit attól, hogy ilyen hosszú kihagyást követően csodát várjanak tőle az első mérkőzéseken.
Kiestem a ritmusból, újra bele kell lendülnöm a játékba
Reuters
Kiestem a ritmusból, újra bele kell lendülnöm a játékba
Kiestem a ritmusból, újra bele kell lendülnöm a játékba
Reuters
Kiestem a ritmusból, újra bele kell lendülnöm a játékba

Szavazás

Melyik csapat nyeri a spanyol labdarúgó-bajnokságot?

Írja be az itt látható számot!
„Még csak most kezdtem el az edzéseket – mondta a visszatérést követő első tréning után megtartott sajtótájékoztatón a kameruni csatár. – Egyelőre tekintettel kell lennünk arra, hogy hosszú időt hagytam ki, és ezért még nem végezhetek teljes értékű munkát. Szerintem további két-három napnak kell eltelnie, amíg a sérült térdemet fordulásra is használni fogom. Nem akarok elkapkodni semmit, nem szeretnék rásérülni, megvárom míg száz százalékos lesz a fizikumom.”

A légiós természetesen nem kerülhette meg a hétvégi, fájó 3-1-es vereséget a városi rivális Espanol gárdájától, amelynek köszönhetően a Real Madrid pontszámban beérte őket. Igaz, a katalánoknak a Betis elleni idegenbeli találkozójuk elmaradt. Különösen azért kell magyarázkodni a katalánoknak, mert előtte kétszer is döntetlen játszottak.

„Előfordul az ilyesmi, ez a futball. Nem érzem, hogy hullámvölgyben lennénk, a helyzeteink megvannak, de meccsenként egy-két gól bennünk maradt. Attól azonban óva intek mindenkit, hogy az első meccseimen csodát várjon tőlem. Kiestem a ritmusból, újra bele kell lendülnöm a játékba.”

A helyzetkihasználást az utóbbi hetekben többen is kritizálták a Barcelonával kapcsolatban. Rijkaard edző mellőzte a közönségkedvenc Saviolát, míg az izlandi Gudjohnsent favorizálta. A remek fizikai adottságokkal bíró légiós azonban hosszútávon nem jelentett megoldást – nem is azért igazolták, csupán Eto’o tehermentesítésére -, így tőle hiba lenne várni és elvárni, hogy a hátán viszi a katalánokat.

„A bajnokság igen kiegyenlített, a Valencia és a Real Madrid is azonnal kihasználja hibáinkat, de ők is tudnak botlani, úgyhogy nincs mitől félnünk. Félidőnél tart a bajnokság, hosszú út vár még ránk.”

A gránátvörös-kékekre az „unalmas” bajnoki menetelés megtöréseként a Liverpool elleni BL-nyolcaddöntő első összecsapás vár február 21-én. Eto’o nélkül csoportjukban az angol Chelsea mögött csak a második helyen jutott tovább a sorozat címvédője, amely továbbjutását csak az utolsó, Werder elleni hazai mérkőzésen biztosította be.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik