Casillas 46 millió euróért sem eladó

KRASZ EMILKRASZ EMIL
Vágólapra másolva!
2006.07.13. 15:37
Több mint tíz napja Ramon Calderón a Real Madrid elnöke. Fabio Capello személyében már új vezetőedzőt szerződtetett a kispadra, míg a klub egykori játékosa, Predrag Mijatovics sportigazgatóként segíti a királyi gárdát. A választási kampányban beharangozott nagy játékoserősítésekből azonban mindezidág egy sem realizálódott, bár az új elnök hat vagy hét azonnal bevethető, madridi mércével mérve is klasszisban gondolkodik.
A Marca olvasói nem igazán bíznak a holland megszerzésében
A Marca olvasói nem igazán bíznak a holland megszerzésében
A Marca olvasói nem igazán bíznak a holland megszerzésében
A Marca olvasói nem igazán bíznak a holland megszerzésében

Miközben Madridban a legtöbb szó mostanában a játékoskeret megerősítésével kapcsolatban esik, az állomány könnyen gyengülhet is, ha válogatott kapusuk, Iker Casillas távozik a gárdától.

Az angol bajnoki ezüstérmes Manchester United évek óta kapusgondokkal küzd, bár több játékost is kipróbált Alex Ferguson a gólvonalon, egyik sem tudott hosszútávra megnyugtatón Peter Schmeichel örökébe lépni. Casillas képességeit bárhol a világon elismerik, más kérdés, felépítése mennyire teszi őt alkalmassá az angol futballban való helytállásra. A spanyol ugyanis elsősorban kiváló reflexkapus, jó ütemérzékkel megáldva, de nem túl erős testfelépítése miatt ritkán hagyja el a kapu előterét. A levegőben pedig Spanyolországban ritkán engedik ütközni őt a játékvezetők. Nem úgy, mint Angliában, ahol ezzel kapcsolatban is más a játékvezetői felfogás.

Spanyol lapinformációk szerint a MU 46 millió eurót is adna Casillasért, akinek szerződéshosszabbítása hónapok óta téma Madridban, de az új elnök, Calderón szerint ennyiért nem eladó a kapus. „Ez az ár nekem elég olcsónak tűnik. Tisztában vagyunk, hogy világklasszis kapusunk van, tudjuk, mennyit ér valójában Casillas. Ezért a pénzért nem adjak el őt!”

A sportvezető hat vagy hét komoly játékos szerződtetését tervezi, a legközelebb ahhoz a holland Ruud Van Nistelrooyhoz állnak, aki a tavasszal többnyire csak a kispadot koptatta az angoloknál.

Érte spanyol lapinformációk szerint 15 millió eurót hajlandók fizetni a spanyolok. Egyelőre a végkifejlet még várat magára a gólerős támadó ügyében is. A Marca spanyol újság honlapján mindenesetre megszavaztatta olvasóit, hogy szerintük leigazolja-e a Real Madrid a hollandot vagy sem. A szavazók többsége – körülbelül a kétharmada – egyelőre nem hiszi, hogy Calderón meg tudja a szerezni a csatárt a Manchestertől.

Mint ahogy a brazil irányító, Kaká is csupán az elnök kívánságlistáján szerepel egyelőre, igaz annak legelőkelőbb helyén. Esetében azonban az olasz bundabotrány - amelyben a középpályás klubja, az AC Milan is érintett - közelebb hozhatja egymáshoz a játékost a spanyol klubot. Ha választania kell az olasz másodosztály és a spanyol galaktikusok között, minden valószínűség szerint utóbbi mellett dönt.

Amíg az elnök ismét nevekkel dobálózik, mint ahogyan azt a kampányban tette és ahogy azt elődei is tették az elmúlt évek során, a vb-ről lemaradó madridi csapatkapitány, Guti is véleményt formált a jövőről és erről a módszerről. „Csapatot kellene építenünk, nem csak nevekben gondolkodni, hogy vegyék a mezeket. Itt van élő példaként előttünk az olaszok vb-sikere. Mindenkinél a brazilok voltak a favoritok, mert sztárok sora játszott náluk, aztán végül Olaszországé lett az aranyérem, mert igazi csapatot alkottak pályán és azon kívül is. Ezt az utat kellene követnünk nekünk is, a másikról az elmúlt három évben keserű tapasztalatokat szerezhettünk…”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik