Női röplabda: a Vasas és a Békéscsaba is nyert

Vágólapra másolva!
2022.11.19. 21:05
null
(Fotó: Vasas Óbuda)
A két százszázalékos csapat, a címvédő Vasas, valamint a Békéscsaba is győzött a női röplabda Extraliga alapszakaszának ötödik fordulójában, szombaton.


Női Extraliga, alapszakasz, 5. forduló
Swietelsky-Békéscsaba–Fatum-Nyíregyháza 3:1 (15, –22, 11, 17)
Békéscsaba Városi Sportcsarnok, 1100 néző. V: Halász T., Halász E.
BRSE: Aktas 15, Bodnár 13, Drpa 17, Vaszileva 10, Pintér 11, Bagyinka 2. Csere: Molcsányi (liberó), Glemboczki 1. Vezetőedző: Tóth Gábor.
FATUM: Leban 12, Lászlop 3, Jurdza 9, Belova 9, Cepni 7, Cicic 4. Csere: Tóth F. (liberó), Kovács-Francesco 1, Ambulija. Vezetőedző: Leonidasz Gaitanakisz.
MESTERMÉRLEG
Tóth Gábor:
– Lendületesen kezdtük a találkozót, de a második szettben érthetetlenül visszaesett a koncentráció, amit a Nyíregyháza kihasznált. Jó lecke volt, amiből tanulnunk kell.
Leonidasz Gaitanakisz: – Először is gratulálok a Békéscsabának a győzelemhez. Nehéz és küzdelmes meccs volt részünkről. Az előző mérkőzéshez képest koncentráltabban játszottunk, sokkal több energiával. Ezt folytatnunk kell, levonni a konzekvenciákat és még jobbnak lenni a következő hétre.

UTE–Vasas Óbuda 0:3 (-16, -25, -20)

Szilágyi utca, 260 néző. V: Soltész, Adler.
UTE: Tarin 10, Ambrosio 2, Manninger 5, Hiruela 17, Kilyénfalvi 5, Goodwin 2. Csere: Baksa, Dömsödi (liberók), Boskó, Sztojanovics, Sziládi 1. Vezetőedző: Horváth András.
VASAS: Török K. 12, Papp 6, Vezsenyi 13, Bojko 10, Abdulazimova 11, Szkripak 6. Csere: Szalai (liberó), Bannister. Vezetőedző: Jannisz Atanaszopulosz.
MESTERMÉRLEG
Horváth András:
– Az első játszmában idegesen kezdtünk, sok kapkodásból adódó hibát vétettünk. Bosszús vagyok bizonyos szituációk miatt, amik úgy történtek, ahogy azt vártuk, és nem jól reagáltunk rá minden esetben. Viszont a második szettre visszajöttünk, kellőképpen agresszívvá váltunk, és sikerült több pozícióban is megtartanunk a Vasast, ami egy nagyon jó lépés. Azt gondolom, hogy azt a játékot kell továbbvinnünk, amit a második játszmában mutattunk. Bizonyos taktikai dolgokon egy kicsit finomítanunk kell a következő rövid időszakban. Ha ez sikerül, akkor több keresnivalónk is lesz olyan csapat ellen, mit jelenleg a Vasas Óbuda. Köszönjük szurkolóinknak, hogy igazi döntőbe illő hangulatot varázsoltak ma a Szilágyi utcában.
Jannisz Atanaszaopulosz:
– Meggyőző sikert arattunk annak ellenére is, hogy két helyen változtatnunk kellett a megszokott kezdőcsapaton. Anna és Adri is remekül megoldották a feladatukat, de a többieket is dicséret illeti, mert sokat segítettek nekik a stressz levetkőzésében. Van néhány dolog, amiben még javulnunk kell, de van egy hetünk felkészülni a Békéscsaba elleni rangadóra.

Korábban
MTK Budapest–KNRC 0:3 (22, 20, 17)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik