Női röpi MK: kettős sikerrel négy között a Nyíregyháza

Vágólapra másolva!
2021.02.18. 20:30
A Nyíregyháza kettős sikerrel lépett a négy közé a női röplabda Magyar Kupában, miután háromszettes idegenbeli sikerét követően csütörtökön hazai pályán ugyancsak három játszmában kerekedett a Szent Benedek RA együttese fölé – közölte az MTI.

A nyírségiek az elődöntőben az UTE–MTK párharc győztesével játszanak március 13-án a Ludovika Arénában. A másik ágon a Kaposvár a Békéscsabával mérkőzik a fináléért.

NŐI MAGYAR KUPA
NEGYEDDÖNTŐ
VISSZAVÁGÓ
Fatum-Nyíregyháza–Szent Benedek Balatonfüred RA 3:0
(14, 18, 14)
Nyíregyháza. V: Árpás, Szarka.
FATUM: Najdics 2, Radosová 22, Ortiz Ruiz 3, Lacombe 17, Vaszileva 7, Pintér 9. Csere: Tóth F., Tóth D. (liberók). Vezetőedző: Németh Szabolcs.
SZBRA: Herbin-Baker 4, Valdez 6, Zen 1, White 10, N. Szkorics 8, Araczki 2. Csere: Fáth, Baksa (liberók), Dubravka, Dimitrics 1. Vezetőedző: Kormos Mihály.
MESTERMÉRLEG
Németh Szabolcs:
– Nagyon örülök a mai győzelemnek és annak, hogy kvalifikáltuk magunkat budapesti négyes döntőbe. Nincs megállás, hiszen végső célunk a kupa megnyerése, amelyre hamarosan elkezdjük a felkészülést. A mai mérkőzés kapcsán van egy kis hiányérzetem hiszen minden szettben voltak olyan hibák, amelyek a rájátszásban vagy éppen egy kupadöntős szituációban már nem férnek bele. Ennek ellenére dicséret illeti a játékosokat mert küzdöttek és hozták a kötelező győzelmet. Vasárnap újabb feladat vár ránk hiszen jön a rájátszás első mérkőzése a DVTK ellen.
Kormos Mihály: – A mérkőzés 50 százalékában jó teljesítményt nyújtottunk, a másik 50 százalékában kevésbé voltunk jók. Egészen jó periódusaink is voltak, amikor jól játszottunk. Folyamatosan készülünk az előttünk álló fontos feladatokra, napi kettőt edzünk, emiatt kissé fáradtak is voltak a lányok.
Továbbjutott: a Nyíregyháza, kettős győzelemmel.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik