Női röplabda Magyar Kupa: a Vasas sorozatban harmadszor aranyérmes

PAPP BÁLINTPAPP BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.03.09. 21:10
Sorozatban harmadszor nyerte meg a Vasas a Magyar Kupát (Fotó: Földi Imre)
A Vasas sorozatban harmadszor nyerte meg a női röplabda Magyar Kupát. A DRK négyes döntő szombati fináléjában 3:0-ra legyőzte a Békéscsabát az Érd Arénában. A bronzérmet a Kaposvár szerezte meg.

Ki állítja meg a Vasast?

Ez volt a kérdés a női röplabda Magyar Kupa szombat esti, érdi döntője előtt. Sőt, tulajdonképpen évek óta ez a kérdés a honi női szakágban, hiszen a fővárosiak az elmúlt két idényben a bajnokságban és az MK-ban is dupláztak és az aktuális idényben sem találtak még legyőzőre itthon. Egyedül éppen a kupadöntős rivális Békéscsaba tudott két játszmát nyerni, így pontot szerezni a piros-kékek ellen még tavaly december elején az Extraliga alapszakaszában.

A hangulat és a körítés (fények, füst, csak a lábdob hiányzott egy Tankcsapda-dalhoz…) egyébként kiváló volt az arénában, valóban a sportág ünnepéről beszélhettünk. A finálé kezdése is abszolút méltó volt egy aranycsatához. Kiélezett és kiegyenlített küzdelmet hozott az első játszma első fele, majd 10:9-es vezetése után jó nyitásaira építve négy-öt pontos előny épített ki a Vasas, amely biztosan került előnybe.

 

A második felvonást is precíz szervákkal nyitotta a címvédő, amely stabilabb és összeszedettebb alapjátékot mutatott, miközben csabai részről továbbra is akadozott a nyitásfogadás. Az akarattal azonban nem volt gond, a válogatott ütő Glemboczki Zóra vezérletével 13:9-es és 19:14-es hátrányból is közelebb tudott zárkózni a BRSE, de az egyenlítéstől messze állt. A kritikus pillanatokban a jóval kevesebbet hibázó, kuparekorder fővárosiak voltak higgadtabbak, így egy szettre kerültek az újabb aranytól.

A sorozatban harmadik, története 16. elsőségét begyűjtő Vasas élt is a kínálkozó lehetőséggel, igazolva, hogy változatlanul megközelíthetetlen a hazai porondon, míg a Békéscsaba a 2016-os és 2017-es aranya után immár ötödször zárt másodikként az MK-ban.

A bronzérmet a bajnoki elődöntős Kaposvár szerezte meg, miután meggyőző játékkal, 87 perc alatt 3:0-ra legyőzte a Nyíregyházát – a két csapat tavaly is összecsapott egymással a harmadik helyért, akkor a kilencszeres kupagyőztes, ötszörös második szabolcsiak kétszettes hátrányból fordítottak, de most nem volt esélyük.

 

NŐI RÖPLABDA MAGYAR KUPA
DÖNTŐ
Swietelsky-Békéscsaba–Vasas Óbuda 3:0 (18, 20, 21) 
A 3. helyért:
Kaposvári NRC–Fatum Nyíregyháza 3:0 (20, 22, 22)
A legeredményesebb játékosok: Kocics 12, Carabali 10, ill. Vilvert 15, Hurst 13, Dias 10

DRK MAGYAR KUPA, NŐK, 2023–2024
A VÉGEREDMÉNY
Kupagyőztes: Vasas (Aysan Abdülazimova, Taylor Bannister, Erőss Mirtill, Karolína Fricová, Buket Gülübay, Gyimes-Capet Zsófia, Jámbor Cecília, Juhár Dalma, Papp Orsolya, Fatoumatta Sillah, Szalai Anna, Tóth Sára, Török Kata, edző: Janisz Athanaszopulosz)
2. Békéscsaba
3. Kaposvár
4. Nyíregyháza

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik