Női röpi Extraliga: az UTE 5., az MTK 7. lett; kiesett a DVTK

V. J.V. J.
Vágólapra másolva!
2021.04.15. 21:09
null
Az MTK Diósgyőr elleni győzelmével bebiztosította hetedik helyét (Fotó: Észak-Magyarország/Kozma István)
Eldőlt az ötödik és a hetedik helyezés sorsa a női röplabda Extraligában: előbbit az Újpesti TE, utóbbit az MTK Budapest szerezte meg – a DVTK pedig búcsúzni kényszerül az élvonalból. A bronzéremért vívott csata vasárnap még folytatódik.

 

A Kaposvár 3:0-ra győzött a Vasas vendégeként a harmadik helyért zajló párharc negyedik mérkőzésén, ezzel egyenlített. A bronzéremért vívott küzdelem utolsó, ötödik találkozóját vasárnap, 18 órától rendezik a somogyi megyeszékhelyen.

Az Újpest 3:0-ra nyert a Szent Benedek RA otthonában, ezzel eldöntötte az ötödik helyért rendezett párharcot. Sikerével az UTE jogot szerzett arra, hogy a következő idényben elindulhasson a harmadik számú európai kupasorozatban, a Challenge Kupában.

Diósgyőr kiesett az élvonalból, miután a hetedik helyért vívott csata negyedik összecsapásán 3:1-re kikapott az MTK-tól.

RÖPLABDA
NŐI EXTRALIGA
A 3. HELYÉRT, 4. MÉRKŐZÉS
Vasas Óbuda–1. MCM-Diamant Kaposvár 0:3
(–22, –19, –16)
Folyondár utca. V: Bátkai-Katona, Halász T.
VASAS: Zernovic 7, Kalicanin 6, Gamma 13, Török K. 6, Strunjak, Fábián 2. Csere: Juhár, Mihály (liberó), Kiss G. 1, Caliskan, Windisch, Giota 8, Takács D. 1. Vezetőedző: Jakub Gluszak.
DIAMANT: Király-Tálas 3, Matics 10, Bodovics 5, Helics 18, Kliszura 13, Kump 7. Csere: Szpin (liberó), Szedmák. Vezetőedző: Szasa Nedeljkovics.
MESTERMÉRLEG
Jakub Gluszak:
– Gratulálok a Kaposvárnak, amely nagyon jól megszervezte ma a blokkvédekezését. Nem voltunk elég agresszívak, nem tudtuk befejezni a labdameneteket, teljesen máshogy játszottunk, mint az előző két meccsen. Jön az ötödik találkozó, amire igyekszünk a lehető legjobban felkészülni, teljesen más hozzáállással kell pályára lépnünk. Elnézést kérek a szurkolóinktól, hogy ma ilyen teljesítményt nyújtottunk.
Szasa Nedeljkovics: – Látszott, hogy mindent megtettünk, hogy ne legyen vége a sorozatnak. Nagyon melyről merítettünk energiát a mai találkozóra. Magas koncentrációval és fegyelemmel játszottunk végig. Semmivel sem vagyunk lélektanilag előrébb a Vasasnál. Vasárnap következik a mindent elődöntő mérkőzés, amire folytatjuk a felkészülést. Gratulálok a csapatomnak.
Az egyik csapat harmadik győzelméig tartó párharc állása: 2–2.

AZ 5. HELYÉRT, 4. MÉRKŐZÉS
Szent Benedek RA–UTE 0
:3 (–19, –21, –13)
Balatonfüred. V: Halász E., Mezőffy.
SZBRA: Vukoja, Szevarika 11, Szerényi 3, White 9, Váldez 4, Vacsi 4. Csere: Fáth, Baksa (liberók), Herbin-Baker 3, N. Szkorics. Vezetőedző: Kormos Mihály.
UTE: Bagyinka 2, Racskovszka 9, Bezsandolszka 10, Petőváry 8, Kojdová 13, Carabali 8. Csere: Karabaseva (liberó), Szabó L. Vezetőedző: Horváth András.
MESTERMÉRLEG
Horváth András:
– Nagyon örülünk, hogy ezt a párharcot sikerült megnyernünk és az Extra Liga bajnokság legfiatalabb csapatával elérnünk az év elején kitűzött célunkat, a Magyar Kupa négy közé jutást, illetve a megcélzott ötödik helyet az Extraligában, így a Nemzetközi Kupa lehetősége megmaradt a jövő szezonra. Köszönöm az egész stábomnak és az összes játékosunknak az ez évi munkát. Azt gondolom, hogy csapatként nagyon sokszor sikerült kimagaslóan teljesítenünk, és köszönjük klubunknak, szurkolóinknak, hogy végig támogattak bennünket a könnyű és nehéz helyzetekben egyaránt. Most egy pici pihenő következik, amit követően újult erővel térünk majd vissza a következő szezonra.
Kormos Mihály:– Az Újpest megérdemelte az ötödik helyet, mi a párharcban elért egyetlen győzelmünknek is örülünk. Az utolsó három találkozón többet kellett volna nyújtanunk a játék minden elemében, de problémákkal küszködtünk. Újoncként ugyanakkor büszkék vagyunk a biztos bentmaradásra és a hatodik helyünkre.
Az egyik csapat harmadik győzelméig tartó párharc végeredménye: 3–1 az Újpest javára.

A 7. HELYÉRT, 4. MÉRKŐZÉS
DVTK–MTK Budapest 1:3
(–24, –23, –14, –18)
Miskolc. V: Szarka, Varjasi.
DVTK: Kundrák 4, Szajkó 11, Kontura 2, Horton 24, Kiss E. 6, Beddingfield 4. Csere: Dömsödi (liberó), Egri 8, Mészáros Zs., Sitku 1, Tóth R. Vezetőedző: Toma Sándor.
MTK: Berkó L. 4, Szerencsés-Miklai 16, Papp 12, Vezsenyi 20, Godó, Kilyénfalvi 17. Csere: Szalai (liberó), Durst, Dani 1, Lesi, Borsos 1. Vezetőedző: Leiszt Máté.
MESTERMÉRLEG
Toma Sándor:
– Büszke vagyok a csapatomra, nagyszerű teljesítményt nyújtottunk egy nehéz szezonban. Az MTK könyörtelenül kihasználta a rutintalanságból fakadó hibáinkat, gratulálok nekik.
Leiszt Máté: – Mind a két csapat az utolsó erőtartalékait mozgósította ezen a mérkőzésen. A második szettől kezdve aztán ismét érvényesíteni tudtuk a fölényünket, és megérdemelten nyertük meg a párharcot. Ezúton is köszönöm a lányok és a stáb egész éves, kitartó munkáját, és köszönöm a szurkolóknak az online térben való biztatást. Remélem, jövőre már a lelátókon találkozunk!
Az egyik csapat harmadik győzelméig tartó párharc végeredménye: 3:1 az MTK javára.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik