Férfi röplabda El: győzelemmel hangoltak a mieink a négyes döntőre

MTI/H. D.MTI/H. D.
Vágólapra másolva!
2021.05.29. 22:38
null
A horvátok 3:2-re kikaptak Ausztriától, így a sikerével a magyar csapat megnyerte a csoportot (Fotó: Magyar Röplabdaszövetség/Facebook)
A magyar férfi röplabda-válogatott 3:0-ra nyert a házigazda ellen szombaton az Európa-liga ezüst divíziójának hatodik, utolsó fordulójában, Luxembourgban – írja az MTI.

 

Az eddig egyetlen vereséget begyűjtő, a szkopjei négyes döntős helyüket már a pénteki játéknapon bebiztosító magyarok a harmadik játszma elejét leszámítva végig vezettek a luxemburgiak elleni mérkőzésen, és Pesti Marcell, Horváth Kristóf, valamint Blázsovics Péter ponterős játékának köszönhetően 67 perc alatt győztek.

Sikerével a magyar csapat megnyerte a csoportot, mivel a horvátok 3:2-re kikaptak Ausztriától.

A jövő hétvégi négyes döntőbe a házigazda északmacedónokon és magyarokon kívül a horvátok és a dánok jutottak be.

FÉRFI RÖPLABDA EURÓPA-LIGA
B-CSOPORT, 6. FORDULÓ (Luxembourg)

Magyarország–Luxemburg 3:0 (20, 16, 22)
Luxembourg. V: Khuc (belga), Lecourt (francia).
MAGYARORSZÁG: Keen 2, Blázsovics 11, Szabó A. 7, Pesti 14, Horváth K. 6, Nagy J. 6. Csere: Bozóki, Kiss M. (liberó). Szövetségi kapitány: Koch Róbert.
LUXEMBURG: Laevaert 7, Feit 5, Gajin 7, Zuidberg 14, Erpelding 4, Braas 4. Csere: Samuel Marinho Novais, Glesener (liberók), Esselin, Simao Marinho Novais. Szövetségi kapitány: Pompiliu Dascalu.
Edzői értékelés
Koch Róbert:
– Sikerült ezt a hétvégét is pozitívan zárnunk és természetesen örülök a fiúk sikerének. A csoport leggyengébb csapatával játszottunk, ám éppen ezért nekünk a mai meccs eredménye volt fontos. Az osztrák–horvát meccs után kiderült, hogy ma elég két játszmát megnyernünk a csoportelsőséghez és ez sikerült is. Büszke vagyok a fiúkra, jövő héten pedig utazunk Észak-Macedóniába a négyes döntőre, a lebonyolítási rendszert még nem tudjuk, de miután csoportgyőztesek lettünk, várhatóan Dániával fogunk összecsapni a döntőbe kerülésért. Nehéz az esélyeket latolgatni, mert abban a csoportban is születtek érdekes eredmények, de mindenképpen jobban örülök nekik, mint a macedónoknak. Azt pedig nagyon remélem, hogy ugyanott folytatjuk majd a jövő héten, ahol most abbahagytuk.

5. forduló
Ausztria–Horvátország 3:2 (17, –20, 23, –10, 10)

A csoport állása: 1. Magyarország 14 pont/6 mérkőzés, 2. Horvátország 12/6, 3. Ausztria 7/5, 4. Luxemburg 0/5

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik