Férfi röpi Extraliga: bronzérmes a MAFC, kiesett a Dunaújváros

Vágólapra másolva!
2022.05.06. 22:36
Az összetett állást 0–2-ről megfordítva a MAFC szerezte meg a bronzérmet a férfi röplabda Extraligában, miután a helyosztó ötödik, pénteki összecsapásán 3:2-re nyert a Kazincbarcika otthonában.

A két csapat első két találkozóján a Kazincbarcika győzött, ám a harmadik és a negyedik mérkőzés – egyaránt ötjátszmás küzdelem után – a fővárosiak sikerét hozta.

A mindent eldöntő ötödik találkozó első szettjében, 10–7-es hazai vezetésnél megsérült a borsodiak egyetlen bevethető feladója, Csizmadia Tamás bokája. A 22 éves játékos hősiesen a pályán maradt a szett hajrájáig, de lépni is nehezen tudott, így Toronyai Miklós vezetőedző 18–19-es állásnál lecserélte, együttese így irányító nélkül folytatta, és bár a végsőkig küzdött, hátrányba került.

A második felvonásra szerkezetet váltottak a barcikaiak, és a felforgatott felállás ellenére – a lengyel Ciupa, valamint Árva Milán adott fel – is végig irányították, és simán nyerték meg a szettet. A harmadik etapban rendezték soraikat a vendégek és végig vezetve újra előnybe kerültek, a negyedikben azonban újra a remekül mezőnyöző hazaiak akarata érvényesült.

Az egymás utáni negyedik ötjátszmás mérkőzés rövidített szettjének elején aztán a MAFC néhány jó blokkal magabiztos előnyt épített ki, ezt pedig a meccs végéig megtartva megnyerte a találkozót.

A fővárosiak az előző idényben is harmadikak lettek, akkor is ötmeccses csatában, az ötödik mérkőzésen 3:2-re nyerve győzték le a VRCK-t a bronzcsatában.

Az alsóházban búcsúzott az Extraligától a Dunaújváros, amely a negyedik mérkőzésen harmadszor is kikapott a Kistext csapatától. Az ötödik helyet a Kecskemét szerezte meg, amely ugyancsak a negyedik találkozón zárta le a Debrecen elleni párharcot.

RÖPLABDA
FÉRFI EXTRALIGA, A 3. HELYÉRT
5. MÉRKŐZÉS

Vegyész RC Kazincbarcika–MAFC-BME 2:3 (–24, 21, –19, 9, –10)
Kazincbarcika, 600 néző. V: Bátkai-Katona, Szabó P.
VRCK:
Blázsovics 25, Moraes 8, Csizmadia 1, Ciupa 5, Juhász 7, Árva 16. Csere: Dudás, Budai (liberók), Szabó D., Péter B. 11, Péter M. 2. Vezetőedző: Toronyai Miklós.
MAFC: Eke 5, Gálvez 5, Godoi 11, Lescay 18, Szabó Barna 20, Krupánszki 7. Csere: Pápai, Bozóki (liberó), Szabó Bence, Benkő 1, Szabó Balázs 1, Torbica 1. Vezetőedző: Nagy Péter.
Edzői értékelés
Toronyai Miklós:
– Gratulálok a MAFC-nak. A körülményekhez képest mi is elég jól teljesítettünk, minden dicséretet megérdemelnek a srácok. Kitettek magukért a játékosok, akartak, egy igazán fantasztikus hangulat közepette. Remek este volt, csak sajnos nem mi nyertünk, de talán korábban le kellett volna zárni ezt a párharcot.
Nagy Péter: – Azt gondolhatná az ember, ha egy csapat mindkét feladóját nélkülözni kényszerül, akkor ennél egyértelműbb, hogy ki nyeri a találkozót. Ettől függetlenül a playoff-ban óriási meccseken vagyunk túl, ezért úgy gondolom megérdemeljük ezt a 3. helyet, de ugyanúgy a Barcika is megérdemelte volna, mivel egy kiválóan felkészített csapat, aki ebben a nehéz szituációban is megmutatta milyen szíve van, gratulálok nekik!
A párharc végeredménye: 3–2, a MAFC javára.

AZ 5. HELYÉRT, 4. MÉRKŐZÉS
DEAC
–Kecskeméti RC 1-3 (–20, –23, 25, –13)
Debrecen, 108 néző. V: Jámbor, Csizmarik.
DEAC: Veres 1, Remete 8, Tar 2, Coelho 23, Kiss I., Fazekas 2. Csere: Mészáros, F. Nagy (liberók), Almora 14. Vezetőedző: Fodor Antal.
KECSKEMÉT: Baserio 2, Sidiropoulos 3, Gebhardt N. 5, Szabó A. 10, Argilagos 28, Fundora 12. Csere: Gebhardt Á. (liberó), Kiss B. 1, Tomanóczy 3. Vezetőedző: Nagy József.
Edzői értékelés
Fodor Antal:
– Lejátszottuk az utolsó bajnoki mérkőzést. A csapat jól teljesített annak ellenére, hogy két kulcsjátékosunk, Bagics Balázs és Tóth András sérülés miatt nem tudott pályára lépni. A Kecskemétnek az első két szettben kellett a jó játék a győzelemhez, a harmadik szettet bravúros fordítással sikerült is elvennünk. Mindenkit dicséret illet! Gratulálunk a Kecskemétnek az ötödik helyezéshez!
Nagy József: – A negyedik mérkőzésen sikerült befejeznünk az ötödik helyért folytatott párharcot. Végig kontroll alatt tartottuk a mérkőzést, kivéve a harmadik szett végén, amit pár rossz döntéssel elveszítettünk. A negyedik játékrészben nélkülöznünk kellett az egyik alapemberünket, de a csereként beállt Kiss Bendegúz nagyon jól szállt játékba. Gratulálok a srácoknak és jó feltöltődést a nyáron!
A párharc végeredménye: 3–1, a Kecskemét javára.

A 7. HELYÉRT, 4. MÉRKŐZÉS
DKSE
–Kistext SE 1:3 (–22, –16, –15)
Dunaújváros, 120 néző. V: Mezőffy, Tillmann.
DKSE: Hatvany, Kecskeméti 15, Kisházi 1, Pavljuk 11, Laczi 3, Farkas. Csere: Sümegi (liberó), Winter, Gutiérrez, Béres. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.
KISTEXT: Gönczi 5, Makarov 12, Török R., Reffatti 16, Szabó M. 3, De Bairros 18. Csere: Lassu (liberó). Vezetőedző: Bunda Olivér.
Edzői értékelés
Tomanóczy Tibor:
– Megérdemelten győzött a Kistext, akik igazi erőröplabdával nyertek. Az első szettben jól játszottunk, utána azonban nem tudtuk tartani a ritmust, bennragadtunk egy-egy állásban és összeestünk. Gratulálok a Kistextnek, akik megérdemelten maradtak benn az Extraligában.
Bunda Olivér: – Minden jó, ha a vége jó!! Az okos ember viszont tanul a hibákból! Köszönöm. a CSAPATNAK, és mindenkinek, aki támogatott ebben a nem mindennapos utazásban!
A párharc végeredménye: 3–1, a Kistext SE javára.

A BAJNOKSÁG VÉGEREDMÉNYE
1. Pénzügyőr SE, 2. Fino Kaposvár SE, 3. MAFC-BME, 4. Vegyész RC Kazincbarcika, 5. Kecskeméti RC, 6. DEAC, 7. Kistext SE, 8. DKSE

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik