Strandröplabda: negyedik lett az ÉDRA a klub Európa-kupában

K. Z.K. Z.
Vágólapra másolva!
2024.10.13. 13:10
Negyedik lett az ÉDRA a klub Európa-kupában
Az elődöntőig jutott az Észak-Dunántúli Röplabda Akadémia női strandröplabdacsapata a franciaországi Montpellierben zajló klub Európa-kupán.

 

A Hajós Aliz, Kun Stefánia, Vaida Beáta, Villám Lilla és Zolnai Flóra összeállítású magyar csapat két győzelemmel megnyerte csoportját, s így egyből a legjobb nyolc közé jutott, ahol a francia Bordeaux volt az ellenfelük, amelyet aranyszettben győztek le.

Az elődöntőben viszont ugyanígy kaptak ki az azeri Azerrailtól, így vasárnap a címvédő szlovén Ludussal a bronzért csaptak össze. Itt sajnos 2–0-s vereséget szenvedtek a mieink, és így a negyedik helyen zártak, de így is egy helyet előreléptek a tavalyi szereplésükhöz képest.

Az SRSE férficsapata a harmadik helyen jutott tovább csoportjából, a nyolcaddöntőben azonban rajtuk is kifogott a Ludus, így a Bogáncs Bálint, Dóczi Domonkos, Petik Csanád, Polgár Levente összeállítású gárda a 9. helyen zárt.

A női döntőt az Azerrail az ukrán Sunrise BSA-val vívja, míg a férfiaknál ugyancsak az Azerrail jutott döntőbe, ahol az ellenfele a spanyol CVP Poniente Benidorm Alicante lesz.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik